Met de overname van het familiebedrijf Althea-De Laet neemt het ethische chocolademerk Tony's Chocolonely de productie in eigen handen. De chocoladefabriek in Borsbeek werkt al sinds...

Met de overname van het familiebedrijf Althea-De Laet neemt het ethische chocolademerk Tony's Chocolonely de productie in eigen handen. De chocoladefabriek in Borsbeek werkt al sinds het ontstaan van Tony's Chocolonely met het merk samen en maakte destijds de allereerste repen. Bij gebrek aan een opvolger in de familie zocht de fabrikant een overnemer. Dat kwam goed uit voor het Nederlandse chocolademerk, dat de bouw van zijn eerste eigen fabriek in Zaandam moest uitstellen door de coronacrisis. Met een fabriek die al afgestemd is op de productie van zijn repen, wil het chocolademerk sneller innoveren en flexibeler zijn. De medewerkers van Althea-De Laet behouden hun baan en ook de eigenaars blijven aan boord om hun kennis door te geven. Voor het smelten van de chocolade werkt Tony's Chocolonely samen met de Antwerpse chocoladereus Barry Callebaut. Ook de bouw van de Nederlandse fabriek gaat door.