Thibault Deketelaere (45): ‘Er is nog groeimarge in Wallonië’

Thibault Deketelaere is sinds een jaar de manager Large Enterprises voor Wallonië bij de hr-dienstenleverancier SD Worx. In zijn functie onderhoudt hij de relaties met de grotere Waalse klanten. SD Worx is van oorsprong vooral in Vlaanderen actief, en Thibault Deketelaere kreeg de opdracht de positie bezuiden de taalgrens te versterken. “Het gaat om drie vormen van dienstverlening”, legt Deketelaere uit. “Er is de klassieke payroll, de BPO-tak of business process outsourcing, waar bedrijven de payroll volledig uitbesteden en zich eventueel ook voor andere hr-taken kunnen laten bijstaan, en tot slot payroll on site, waarmee SD Worx de dienstverlening bij de klant ter plekke verzorgt.”

Is er in die branche nog groeimarge? Is de payroll-sector niet verzadigd? Welk bedrijf besteedt de loonadministratie niet uit?

THIBAULT DEKETELAERE. “In Wallonië is er nog groeimarge voor payroll en we trekken sowieso nog altijd klanten aan die bij concurrenten zaten. Bovendien is de outsourcing van hr-taken in Wallonië minder ingeburgerd. Daarin staan bedrijven in Vlaanderen en in Brussel veel verder. Ik vergelijk het met het uitbesteden van de ICT-taken. Bedrijven hebben die stap al gedaan, al gebeurde dat niet overal even snel. Met hr gebeurt hetzelfde.”

Probeert u de bedrijven te overtuigen of komen ze bij u aankloppen?

DEKETELAERE. “Het gebeurt weleens dat een klant ons vraagt zowel de payroll over te nemen als de andere hr-taken te verzorgen. Maar dat zijn meestal klanten die de payroll al hebben uitbesteed en daarnaast merken dat het personeelsbeheer steeds ingewikkelder wordt. Daar kunnen we iets betekenen. SD Worx heeft zeer goed ontwikkelde hr-software, ook voor mobiel gebruik. Dat alles garandeert dat we onze klant de best geïntegreerde oplossing bieden, volgens wat hij nodig heeft.”

Bent u eigenlijk vertrouwd met de sector?

DEKETELAERE. “Ik ben begonnen als winkelmanager bij Carrefour. Daar heb ik drie jaar gewerkt. Ik moest vaak in de weekends werken en dat werd niet gemakkelijk toen ik vader werd. Bovendien kwam de baan niet overeen met mijn juristenopleiding. Ik heb een master behaald, gevolgd door een specialisatie sociaal recht. De uitgever Wolters Kluwer was mijn volgende werkgever. Ik was er verantwoordelijk voor publicaties over payroll. Het ging zowel om print- als om onlinepublicaties. Ik ben daar gebleven tot 2003.

“Van 2003 tot 2006 was ik jurist bij SD Worx. Ik beantwoordde vragen van klanten over payroll en hr. Ik was de eerstelijnsjurist. Daarna ging ik werken bij het hr-bedrijf ADMB, dat zich in Wallonië wou lanceren en een Franstalige jurist nodig had voor die markt. ADMB was vooral in Vlaanderen actief.

“Daar ben ik geëvolueerd van jurist naar manager van een team in Brussel. In 2012 werd ik payrollmanager bij Solvay. Maar na een aantal jaren zag ik geen toekomst meer bij Solvay, dat zijn activiteiten in België beperkte. Dan besloot ik terug te keren bij SD Worx als manager voor Wallonië.”

Beantwoordde het voorbije jaar aan uw verwachtingen?

DEKETELAERE. “Het was duidelijk waaraan ik moest werken: de grote bedrijven met meer dan honderd werknemers. Positief was dat ik een zeer gemotiveerd team heb gevonden. SD Worx is er toch in geslaagd het idee van hr-outsourcing nog meer ingang te doen vinden bij de klanten. Het is nu kwestie die groei goed te managen.”

A.M.

“Het is nu kwestie de groei goed te managen”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content