The sky is the limit in Gent

In Gent staat geen rem op de prijstoename van nieuwbouwappartementen. Het studiebureau de Crombrugghe & Partners noteerde voor de voorbije zes maanden een nieuwe stijging van de vraagprijzen met 4 procent.

Met een gemiddelde vraagprijs van 3775 euro per vierkante meter is Gent intussen al een stukje duurder dan Antwerpen (3700 euro/m2). En stilaan komt ook Leuven (4175 euro/m2) in het vizier. De Gentse inhaalbeweging blijkt duidelijk uit de prijs- evolutie in de voorbije vijf jaar. In Gent bedroeg de hausse in die periode 31,5 procent, terwijl de toename in Leuven beperkt bleef tot 17 procent.

Het provinciale prijspeil stijgt ook nog altijd. De toename van 3,5 procent brengt de gemiddelde vraagprijs op 3000 euro per vierkante meter. Aalst zag de vraagprijzen het sterkst toenemen (+5,5% tot 2950 euro/m2). In de Gentse rand was er een kleine prijsdaling (-0,85% tot 3100 euro/m2). Ondanks een prijstoename van 4,52 procent tot een gemiddelde vraagprijs van 2670 euro per vierkante meter, blijft de regio rond Aalst de goedkoopste deelmarkt van de provincie.

The sky is the limit in Gent

In de kijker

Door de verhuizing van de groothandel in vrachtwagenonderdelen Remco kwam er tussen de Nieuwe Vaart en de Jozef Guislainstraat een terrein van bijna 7000 vierkante meter vrij. De projectontwikkelaar CORES Development start er in het najaar met de bouw van 49 wooneenheden en enkele werkateliers. In het binnengebied komt een openbaar park. De naam van het project, Jardin G., refereert aan die groene invulling. De ‘G.’ is een verwijzing naar psychiater Jozef Guislain en het nabijgelegen museum dat zijn naam draagt.

Voor het masterplan en de architectuur tekende EVR-Architecten. Het ontwerp van het park is van de hand van Atelier Arne De- ruyter. Het park wordt autovrij. Er komen wel twee ondergrondse parkeergarages voor 48 wagens. De fietsenstallingen komen bovengronds, verspreid over de site en dicht bij de circulatiekernen van de appartementen. De prijzen van de appartementen starten vanaf 184.000 euro. Voor de woningen ligt de startprijs op 349.500 euro.

The sky is the limit in Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content