Terug naar de human resources

WIE

Kathelijne Verboomen (39)

WORDT

Directeur kenniscentrum van de hr-groep Acerta

WAS

Kathelijne Verboomen studeerde moderne geschiedenis aan de KU Leuven en behaalde onder meer nog een bijzonder diploma hr aan de Brusselse Université Saint-Louis. Haar loopbaan begon in de hr-services, bij Partena, StepStone en SD Worx. Bij dat laatste leidde ze onder andere de afdeling die advies geeft aan grote bedrijven en kmo’s over internationale tewerkstelling, fiscale audits, hr-audits, arbeidscontracten, ontslagoptimalisatie, enzovoort.

In april 2015 werd ze adviseur op het kabinet van vicepremier Kris Peeters (CD&V). Ze werkte er mee aan de besluitvorming op federaal niveau. Voor de wet die werk werkbaar en wendbaar moest maken, leverde ze zowel inhoudelijk als coördinerend werk. Daarnaast behoorden ook thema’s als jaarlijkse vakantie, gender, discriminatie, deeleconomie, competitiviteit en work-lifebalans tot haar domein.

WIL

“Dit is de perfecte volgende stap in mijn loopbaan. Ik heb het gevoel dat alles hier bij elkaar komt”, zegt Kathelijne Verboomen. Net als andere spelers op de hr-markt heeft Acerta uitgebreide data die analyses over recente trends in personeelsbeleid mogelijk maken. Haar ervaring in het beleid ziet de hr-dienstverlener als een troef. Een belangrijke taak voor het kenniscentrum is de adviesverlening aan de klanten te ondersteunen. “We willen dat de klant Acerta als een volwaardige hr-partner beschouwt. Dat kan alleen als het plaatje klopt. De nieuwe wetgeving moet worden vertaald in een correcte loonberekening en een adviesverlening voor de klant. De hr-uitdagingen waar de wetgeving nog geen sluitend antwoord op heeft, moeten wij kunnen beantwoorden.”

VRIJE TIJD

Joggen, concerten, theater

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content