Ten strijde tegen de slakkenpost

Na nauwelijks drie jaar meet UnifiedPost zich met de gevestigde internationale postbedrijven. Na een nominatie voor de Technology Award tijdens de recente World Mail Awards 2003 bulkt het bedrijf van de ambitie.

“Alle vormen van bedrijfscommunica- tie in één webtoepassing integreren, dat is het wat wij doen. Of het nu gaat om traditionele post, gepersonaliseerde brieven, faxmailings, geprinte en elektronische facturen of sms’jes,” zegt Hans Leybaert, chief executive officer (CEO) van UnifiedPost. “Zo bespaart de klant kosten. Vanaf één platform kan hij immers overgaan naar een goedkopere elektronische verzending, en door de boodschappen in het land van bestemming af te printen, kunnen de internationale portkosten worden gedrukt.”

Daarvoor werkt het bedrijf uit Genval samen met een netwerk van printhuizen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië. In België is het in Willebroek gevestigde Blits een van de logistieke partners.

Bij de oprichting in 2000 legde het bedrijf zich nog toe op het versturen van consumentenpost. “Op een bepaald moment verstuurden wij 50.000 brieven per maand, maar het opvolgen en afdwingen van de betalingen door de particulieren verplichtte ons om een beter traceerbare doelgroep te kiezen,” aldus sales manager Bart Vermeulen. UnifiedPost mikt nu vooral op de grotere bedrijven. Met klanten als Ipa (dochterbedrijf van Axa), Vum, De Financieel-Economische Tijd, DaimlerChrysler Financial Services, Domo en Tyco Adhesives lijkt dat ook te lukken. Het bedrijf haalde in 2002 een omzet van 160.000 euro en hoopt in 2003 op 1 miljoen euro uit te komen. Het verwacht veel van het vierde kwartaal van dit jaar, waarin het hoopt voor het eerst break-even te draaien.

Na de start in april 2000 haalde UnifiedPost vorig jaar André Havermans van De Post (meer bepaald Securipost) binnen als business development manager. Momenteel werken er in België een tiental medewerkers; in de Nederlandse, Frans-Luxemburgse en Britse vestigingen nog eens elf.

Jean-Paul Wydoodt

UnifiedPost stopt al uw traditionele post, gepersonaliseerde brieven, faxmailings, sms’jes, geprinte en elektronische facturen in één webtoepassing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content