TELENET VLAANDEREN

Lobbyt voor behoud merknaam “Telenet”

De (toekomstige) telefoonoperator Telenet Vlaanderen mag voorlopig z’n huidige benaming behouden. Er was een probleem gerezen omdat “Telenet” een internationaal geregistreerde merknaam is, in het bezit van de telefoongigant Sprint. Het Amerikaanse bedrijf één van de lokale Baby Bells heeft de term gedeponeerd als productnaam voor één van zijn netwerkmodems.

“We hebben de juridische dienst van Sprint nu zover gekregen dat zij, enkele weken terug, de naam heeft vrijgegeven,” meldde Guido Declercq, topman van Telenet Vlaanderen, vorige week op een conferentie voor alternatieve infrastructuren in Brussel. “We zullen de naam dus ongestoord verder kunnen blijven gebruiken.”

Telenet-woordvoerder Philippe Van Wassenhove voegt hier enige nuances aan toe. “Sprint heeft op dit ogenblik niet de intentie om de productnaam te gebruiken,” zegt hij. “We zijn wel nog met hen in bespreking om alle rechten in handen te kunnen krijgen. Een complex juridisch proces, dat zich afspeelt op Europees niveau.”

Op diezelfde conferentie gaf Declercq ook toe dat de zoektocht naar Vlaamse financiers de enige schoonheidsfout is geweest die het consortium totnogtoe maakte. “We hebben té lang geloofd in het engagement van een aantal Vlaamse financiers,” aldus Declercq. “We hadden veel vroeger anderen in het project moeten betrekken.” Maar er is nooit een gebrek aan kapitaal geweest. Gedurende het hele traject kon ik als ik dat had gewild zonder moeite nog 5 à 6 andere financiers over de streep trekken.”

Op 1 april is de nv Telenet Operaties opgericht, met een startkapitaal van 78 miljoen frank (zie Inside, 18 april jl.). In principe kan Telenet nu officieel een licentie aanvragen bij het regelgevende BIPT, interconnectiegesprekken met Belgacom opstarten en Europese offerteprocedures uitschrijven voor de levering van technologie en materiaal.

Declercq hoopt dat de aandeelhoudersakkoorden van Telenet Vlaanderen (25 % kabelintercommunales, 25 % US West, 20 % Gimv en 20 % financiers/media) nog deze maand worden getekend. “Van dan af zullen we concreet met de aanwervingen starten.” Er wordt in het eerste jaar gerekend op een 60-tal werknemers.

THYL GHEYSELINCK Educatieve ontspanning vestigen tussen de Genkse terrils, was zijn idee. Wordt het Technoland ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content