Survey Anyplace digitaliseert de backoffice

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Stefan Debois was meer dan vijftien jaar consultant, toen hij op een terugkerend probleem stuitte. “De backofficeprocessen waren wel gedigitaliseerd, maar de adviesverlening bij de klanten niet”, herinnert de ondernemer zich. Om goed advies te kunnen geven is het zaak de juiste vragen te stellen. Debois bouwde daarom negen jaar geleden samen met Mark Penson een tool om vragenlijsten die als basis voor een assessment dienen, mee in te vullen. “In het begin focusten we op de beste gebruikerservaring en was het een eenvoudig product om een deel van onze oude baan te digitaliseren. Dat is nadien veranderd”, lacht Debois.

Op verzoek van klanten gooide de start-up, die Survey Anyplace werd gedoopt, het roer om. “Aanvankelijk combineerden we verschillende tools”, zegt Debois. “Mensen voerden antwoorden in op ons platform, waarna ze er in andere systemen mee aan de slag gingen. Nu dient ons systeem niet enkel om informatie in te voeren, het gebruikt die daarna om gepersonaliseerde adviesrapporten te genereren. Onze software geeft dus advies op basis van de data.”

De scale-up automatiseert zo de expertise van middelgrote consultancy- en professioneledienstenbedrijven. “Wij zitten in een kleine, maar heel waardevolle niche. Elk professioneledienstenbedrijf onderzoekt hoe het zijn aanbod kan verbeteren. Met onze tool kan het zijn adviesverlening automatiseren en zijn business beter te doen groeien.”

Survey Anyplace heeft een team van 22 mensen en 1.400 klanten. Debois: “De voorbije jaren groeiden we met 50 à 60 procent per jaar. Nu hebben we een omzet van 2 miljoen euro. We willen ons product voort ontwikkelen om nog grotere klanten te kunnen bedienen. We hebben nog geen geld opgehaald en zijn dat ook niet meteen van plan. Voorlopig zien we meer voordelen dan nadelen om de investeringen zelf te financieren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content