SUPER CLUB & CO

Luxemburgse doorbraak

In het dossier van de Luxemburgse Europe Finance et Participations sa (EFP) komt opnieuw schot. Deze Luxemburgse vennootschap waarachter de onderzoekers de familie Delcroix (met o.a. de gewezen Defensieminister) vermoeden wat die evenwel ontkent , was een grote aandeelhouder van Super Club. Op vraag van het Hasseltse parket heeft het Luxemburgse gerecht een huiszoeking gedaan in de kantoren van Kredietbank Luxemburg zowel in de rue Aldringen 11 als in de rue Notre-Dame 37 waar de vennootschap haar zetel had. Reden was dat het Hasseltse parket wil weten of hier misschien smeergeld werd betaald dat eventueel een rol zou hebben gespeeld bij de aankoop van 900.000 Super Club-aandelen van Maurits De Prins door de toenmalige KS nv. Dit zou dan volgens die thesis via EFP gepasseerd zijn.

De in beslag genomen documenten zijn tot op heden niet naar België gestuurd wegens een obstructiepolitiek door EFP. Eerst via de Raadkamer en dan door beroep aan te tekenen, poogde die firma te verhinderen dat de stukken in handen van de Hasseltse onderzoeksrechter zouden geraken. Telkens echter sprak het gerecht in Luxemburg zich uit voor het verzenden naar België. Als allerlaatste stap trok EFP naar Cassatie in het Groothertogdom door sommigen een wanhoopsdaad genoemd, die wel tijdswinst oplevert. Volgende week, op 27 juni, zal het Hof van Cassatie ginds de zaak in behandeling nemen.

In Hasseltse politiekringen wordt veel verwacht van die gegevens. Eens die in hun bezit zou deze gerechtelijke enquête rond KS-Super Club wel eens snel afgerond kunnen worden.

Het onderzoek naar de faillissementen van Pyramid Invest nv en Astro Masters nv, twee vennootschappen van Maurits De Prins, is ondertussen ook rond. Een uitspraak van de Raadkamer hierover zal normaal nog deze maand volgen. De enorme put die Pyramid Invest achterlaat, bedraagt officieel 1287 miljoen frank, waarbij echter niet de schuld aan de ABN-AMRO Bank gerekend wordt die mogelijks meer dan 1 miljard bedraagt. Bij die 1287 miljoen zit wel een vordering van 352 miljoen frank door De Prins zelf, vordering die echter betwist wordt. Grootste verliezers zijn hier de spaarders van Luc Thibaut & Co Financiers nv met 436 miljoen frank. Bij de banken zijn er verder de Banco Hispano Americano Benelux met 39 miljoen, Paribas met 37 miljoen en de Kredietbank met 9 miljoen. Groot verliezer is ook Super Club met 173 miljoen.

MAURITS DE PRINS (SUPER CLUB) Luxemburgse documenten kunnen het onderzoek omtrent de Super Club-aandelen van KS in een definitieve plooi leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content