Sterk seizoens-einde

THOMAS DETRY "Hij heeft veel talent maar is ook een harde werker." © BI

In twee weken tijd en evenveel toernooien van de Rolex Series heeft Thomas Detry een serieuze stap vooruitgezet. In de Turkish Airlines Open in Antalya werd de Brusselaar derde, meteen daarna zevende in de Nedbank Challenge in Sun City.

Echt verrassend zijn die goede prestaties niet. Detry blijft op haast lineaire wijze vooruitgang boeken sinds hij in juni 2016 bij de professionals debuteerde. Hij baande zich heel snel een weg door de Challenge Tour en vond snel het juiste ritme in de European Tour. In 2018 sneuvelde hij in amper zeven van de 26 toernooien in de cut, en verzamelde hij ereplaatsen. In de Race to Dubai, het Europese jaarklassement, staat Detry nu op de 31ste plaats, net achter zijn landgenoot Thomas Pieters, met meer dan 1,3 miljoen dollar aan prijzengeld.

Thomas Detry is een evenwichtige, sobere en intelligente jongeman. Zowel op als naast de golfbaan getuigt hij van rustgevende sereniteit. Zijn vaste coaches, Michel Vanmeerbeek en Jérôme Theunis, vermoeden groot potentieel in de Brusselaar. “Hij heeft veel talent maar is ook een harde werker, zowel technisch als fysiek. Hij kan zeer goed luisteren en pikt onze raad meteen op.” Detry slaat zijn drive bijna even ver als Colsaerts en Pieters, kan zijn nadering slaan met chirurgische precisie en presteert met hoge regelmaat op de green. Bovendien kan Detry zijn technische vaardigheid combineren met grote atletische kwaliteiten en een mentale weerbaarheid die uitzonderlijk is voor iemand van zijn leeftijd. De Brusselaar weet wat hij wil en neemt ook de juiste beslissingen voor zijn carrière.

In Turkije en Zuid-Afrika maakte de Brusselaar grote indruk op de aanwezigen. In beide toernooien speelde hij dan ook mee voor de overwinning. In Sun City speelde hij in de vierde ronde zelfs de laatste flight met Sergio Garcia en Louis Oosthuizen. “Een onvergetelijk moment dat mijn ervaring veel rijker heeft gemaakt”, zei hij daarover. “Dat zijn ook de momenten waarvan ik altijd heb gedroomd ze eens te mogen beleven.”

Het seizoen is nog niet voorbij voor Thomas Detry. Deze week speelt hij in Dubai op de Jumeirah, om er de DP World Tour in schoonheid af te ronden. Het prijzengeld bedraagt er 8 miljoen dollar, met een bonus van 5 miljoen dollar te verdelen onder de eerste tien. Met een goed resultaat zou de jonge Brusselaar voor het eerst in de top honderd van de wereld kunnen komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content