Star Wars in uw woonkamer

Vanuit uw luie zetel genieten van uw favoriete bioscoopfilms op groot scherm en met uitmuntend hifi-geluid? Dat kan Mitra Home Theaters u bieden, als u er tenminste een aardige duit voor over hebt.

Vorig weekend werd in de hypermoderne Passenger Terminal in Amsterdam de allereerste huishoudbeurs voor miljonairs gehouden. Dat omstreden evenement was een organisatie van het glossy maandblad Miljonair. Tussen de Louis Vuitton-koffers, Bentley-limousines en Cartier-horloges lonkte ook een Belgische standhouder naar de bemiddelde klanten. Mitra Home Theaters uit Wommelgem etaleerde er zijn mogelijkheden om van een woonkamer een knusse privé-bioscoop te maken.

Mitra Home Theaters houdt zich voornamelijk bezig met het harmonieus op elkaar afstemmen van de verschillende componenten – tv, video, laserdisc en dvd – waaruit een home theater is opgetrokken. Daarnaast buigt het bedrijfje van zaakvoerder en filmfanaat Rik Hellemans zich over de onzichtbare integratie van de hoogwaardige videoprojectoren, beeldverbeteraars en projectieschermen in uw woonomgeving. Daarvoor doet Mitra een beroep op binnenhuisarchitecten, die de binnen- en buitenlandse projecten technisch en stilistisch ondersteunen. Dankzij een aangepaste inrichting, decoratie, zitaccommodatie, sfeerverlichting en accessoires kan een home theater worden aangepast aan elke levensstijl, smaak of budget.

Al kan dat laatste toch even tegenvallen. Zo betaalt u voor een Runco-plasmascherm met een diameter van 61 inch toch al gauw 30.000 euro. Wie liever een bescheiden huisbioscoopje uitbouwt met een hoogtechnologisch audiosysteem en een reuzescherm, kan dat vanaf 25.000 euro, al is ook hier the skythe limit.

“De meeste van onze klanten zullen wel over een behoorlijke beurs beschikken,” vertelt Hellemans, die zijn technische knowhow onder meer haalde bij Star Wars-regisseur George Lucas. “Maar onze klanten vinden we heus niet alleen in luxevilla’s of kastelen.”

Mitra Home Theaters NV werd amper zes jaar geleden door Hellemans en zijn zoon opgericht, en heeft twee vaste medewerkers en een handvol freelancers in dienst. Concurrenten heeft het in België niet, en over de economische recessie hoeft het zich ook al geen zorgen te maken. Onlangs haalde het nog een erg lucratieve opdracht binnen uit Dubai. Hellemans: “Het level waarop wij ons presenteren binnen de markt heeft weinig last van de malaise.”

Dave Mestdach [{ssquf}]

Mintra verzorgt de installatie van een huisbioscoop, mét aandacht voor de binnehuisarchitectuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content