‘Spookfirma’ biedt Seghers-technologie aan

Sjanghai (China) : Nieuwe problemen voor Seghers Keppel, het bedrijf dat het faillissement van de engineeringgroep rond Hendrik Seghers overleefde: op een milieutechnologiebeurs in Sjanghai moest het vaststellen dat er nóg een onderneming is die hetzelfde neushoornlogo voert en de technologie van de Seghers-groep probeert te commercialiseren.

Van 29 juni tot en met 2 juli vond in de Chinese stad Sjanghai een beurs plaats voor bedrijven die actief zijn in milieutechnologie. Ook enkele Belgische bedrijven waren van de partij, onder meer waterzuiveraar Waterleau van ex- Seghers-topmanager Luc Vriens en Seghers Environmental Engineering Technology, de Chinese dochter van Seghers Keppel uit Willebroek.

Seghers Keppel is wat overblijft van Seghers for Better Technology, de engineeringgroep van Hendrik Seghers die twee jaar geleden met een luide knal over de kop ging. Seghers Keppel werd uit het faillissement gered door de Singaporese staatsholding Temasek. Daarbij werd zowel de technologie, de naam Seghers als het logo met de neushoorn overgenomen.

Tot verbazing van Seghers Keppel stond in hal 6 van het Shanghai New Internatio-nal Expo Center ook het bedrijf Shanghai Electric Environmental System Engineering. Een onderneming die óók het logo van de neushoorn voert en dezelfde technologie als Seghers Keppel aanbiedt op het vlak van afvalverbranding. Ze gebruikte voor haar folder zelfs foto’s uit het archief van de vroegere Seghers-groep.

In Willebroek kunnen ze er alvast niet mee lachen. Luc De Ryck, de nieuwe algemeen directeur van Seghers Keppel, vreest vooral verwarring: “Ik geloof niet dat Shanghai Electric Environmental System Engineering erin zal slagen zijn technologie te commercialiseren. Maar ze kunnen wel verwarring zaaien onder mogelijke klanten, zodat ook wij problemen krijgen voor het bemachtigen van nieuwe orders. Wij onderzoeken nu wie er achter deze firma uit Sjanghai schuilgaat en bereiden een dossier voor. Zodra wij hierover meer zekerheid krijgen, zullen wij gerechtelijke stappen ondernemen.”

Door Trends ondervraagd over deze operatie-beschadiging stelde Hendrik Seghers geen weet te hebben van het gebruik van zijn naam en technologie door de Chinese firma: “Ik wist wel van die beurs in China, maar hoor nu pas dat die Shanghai Electric mijn naam en technologie gebruikt.”

Willy Van Damme

Willy Van Damme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content