SPACE CONNECTION

Het Waverse netwerkingbedrijf Integrated Network Solutions heeft het Lakense engineeringbedrijfje Space Connection overgenomen voor een onbekend bedrag in cash.

Space Connection was in de jaren tachtig de eerste in België die een systeem voor telefoonbankieren installeerde (bij Spaarkrediet). Dat was in een tijd dat zoiets nog audiotex heette. Het ploegje rond bestuurders Danny De Roover, Marc Stallaert en Paul Colot bleef sindsdien stilletjes doorwerken in zijn niche van ontwikkeling en project-engineering voor computer-telefonie-integratie (CTI) bij grote bedrijven. Space Connection groeide intussen van zes tot twaalf personeelsleden en tot een verwachte omzet dit boekjaar (per 30 juni) van “ongeveer 100 miljoen” frank. “Met een serieuze winstmarge,” zegt Danny De Roover.

Op iets langere termijn had Space Connection echter geen oplossing voor de onafwendbare evolutie naar “spraak over Internet”. Space Connection miste een grondige kennis van de IP-wereld (Internet Protocol). Het samengaan met INS, 150 medewerkers en 800 miljoen frank geconsolideerde omzet in IP-netwerking in 1998 – lost dat probleem op. Voor de nieuwe partner INS geldt precies het omgekeerde. “Dankzij Space Connection kunnen we nu interconnectie leveren met conventionele telecomplatformen,” zegt verkoopdirecteur Jos Stroeken van INS.

Space Connection had nog andere aanbidders. “Er was een financieel aantrekkelijker bod,” bekent Danny De Roover, “maar dit past als een handschoen.” Onder meer Keyware Technologies was geïnteresseerd in Space Connection, waarmee het een project voor een biometrietoepassing heeft lopen.

Space Connection brengt aan INS een lange lijst van klanten, waaronder Belgacom en The Ring Ring Company, NMBS, Gemeentekrediet, KBC, Bank van de Post, Anhyp en Crédit Lyonnais. De firma, die verhuist naar de INS-vestiging in Gent, beschikt over een zelf ontwikkeld Windows NT-platform. Dat systeem kan spraak, data en callcenteroperatoren op één enkele modulaire machine integreren en inpassen in de informaticastructuur van grote bedrijven. Danny De Roover wordt directeur bij INS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content