Sneller dan een internetverbinding

David Desmet Farmaceutisch communicatie- en PR-adviseur

Hoezo, ochtendfiles? De Brit Robert Fillmore, CEO van het telecomplatform ORMvision, pendelt rustig tussen zijn huis in Londen en de start-up in het Oost-Vlaamse Lochristi.

Een jurist die een technologiebedrijf leidt? Op het eerste gezicht lijkt Robert Fillmore een wat vreemde keuze voor zijn nieuwe job. Maar wie het verleden van de man kent, weet wel beter. De 43-jarige Brit heeft al twintig jaar operationele en commerciële ervaring in de ICT-industrie. Eerst ging hij aan de slag bij computerbouwer Wang, en begin de jaren negentig belandde hij bij het telecombedrijf Cray.

Na enkele tussenstations deed hij de voorbije twaalf jaar voornamelijk commerciële ervaring op bij start-upbedrijven. Zo was hij betrokken bij de start van Architel Systems. “We begonnen met enkele mensen in één kamer. Drie jaar later waren we bij de overname van Nortel een Europese speler van formaat,” aldus Fillmore. Dat huzarenstukje deed hij nog eens over voor SPL WorldGroup. “In drie jaar bouwden we SPL uit van een starter tot een organisatie met 20 miljoen dollar omzet, en positioneerden we het op het vlak van klantenbeheer en facturatie als topspeler in de Europese telecommarkt.”

Fillmore volgt bij ORMvision Herman De Keukeleire op, die nu de titel chief technology officer voert. Hij startte in 2000 samen met Wim Keppens ORMvision op, waarbij ORM staat voor Operational Relationship Management. Het zogenaamde ORM center zorgt voor een efficiënte en meetbare procedure in de communicatie tussen telecomoperatoren, internetproviders en toeleveranciers. In november 2001 haalde ORM 2 miljoen euro op bij de Gimv en Big Bang Ventures. “ORM zit volop in zijn early stage,” meent Fillmore. “In het begin werd geïnvesteerd in Onderzoek & Ontwikkeling, nu moeten we vooral werken op sales en marketing. Het product is stabiel, nu gaan we de structuur aanpassen voor een verdere groei,” aldus de CEO, die tussen Londen en Lochristi pendelt. Voorlopig blijft hij in zijn huis nabij Heathrow wonen: “Op een uur sta ik in Gent.”

Voor zijn hobby – historische rally’s rijden met zijn Jaguar uit 1950 – rest momenteel weinig tijd. Maar op 4 oktober zal ORMvision toch even moeten wijken voor zijn huwelijk. “Mijn Vlaamse echtgenote kan me dan de taal leren.”

Lieven Desmet [{ssquf}]

Naam: Robert Fillmore (43).

Wordt: CEO bij ORMvision.

Vrije tijd: historische rally’s met zijn Jaguar (bouwjaar 1950).

“Onderzoek & Ontwikkeling hebben we gehad. Nu moeten we vooral werken op sales en marketing.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content