Slimme app voor accountants

© D. TELEMANS

Vorig jaar lanceerde Booqee een nieuw documentenuitwisselingsplatform voor accountants. Na een verse kapitaalronde breidt de start-up zich uit in België en de Verenigde Staten.

In een vorig leven werkte Mattias Geusens als zelfstandige consultant. Hij zocht een manier om het aanleveren van boekhoudstukken door klanten elk kwartaal makkelijker en stresslozer te maken. De ideale tool bestond niet, dus hebben ze die zelf gebouwd, vertelt de CEO en medeoprichter van Booqee. “Wat begon als een boekhoudapp voor iOS, groeide al snel uit naar een volbloed samenwerkingsinstrument. Onze oplossing kan gekoppeld worden aan de boekhoud-, fiscale en auditsoftware van een accountantbedrijf.”

De Booqee-app zorgt ervoor dat klantendocumenten vanzelf op de juiste plaats in de boekhouding terechtkomen. Zelflerende algoritmes analyseren de stukken, verdelen ze over categorieën en koppelen ze aan de bijbehorende workflow. Medeoprichter Pieter-Jan Vrancken: “Een mobiel telefoonabonnement inbrengen kan bijvoorbeeld op verschillende manieren. Voor een werkgever maakt dat misschien deel uit van een verloningspakket. Voor een zelfstandige kunnen dat bedrijfskosten zijn. Onze software leert van de context en categoriseert alles automatisch.”

Booqee wil in de eerste plaats zowel de klanten als de medewerkers van een accountantbedrijf productiever maken. In een volgende fase krijgt de app extra communicatiefuncties, die de samenwerking tussen alle deelnemers zal bevorderen. Klanten betalen eenmalig om de app te bekleden met hun merk en te koppelen aan hun softwaresystemen en daarnaast elke maand een abonnement per actieve gebruiker. “We kunnen ook samen met de klant extra features op maat integreren”, zegt medeoprichter Cyril Limam.

Via onder meer de investeerders Philippe Jadoul (CEO Vialegis), Frank Verhaegen (ex-voorzitter Deloitte Belgium) en Seeder Fund haalde Booqee zopas vers kapitaal op voor expansie. “We tellen een tiental klanten, van kleine kantoren tot topbedrijven uit België en de Verenigde Staten”, zegt Pieter-Jan Vrancken. “Het is onze strategie klanten te bedienen in verschillende landen. Volgend jaar mikken we op een forse groei.”

300 duizend

euro bedraagt de kapitaalinjectie die Booqee in september 2018 ontving

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content