SEGHERS

Na de recente overnames van Imop (Antwerpen), Van Beneden (Ruisbroek), Du Cateau Revision (Angleur) en Euro-Diesel (Luik) koopt Seghers Better Technology Group nu haar vijfde constructiebedrijf: L.B. Services uit Mechelen. L.B. Services, gespecialiseerd in stalen pijpleidingbouw en elektromechanische (de)montage, haalde in 1997 een omzet van 172 miljoen frank. De vorige eigenaar, Luc Bertels, blijft als algemeen directeur op post.

Met de overname versterkt het milieubedrijf uit Willebroek zijn positie in de machinebouw. Dochter Seghers Services & Machinery realiseert inmiddels een balanstotaal van 1,22 miljard frank met 340 personeelsleden. De 750 werknemers van de Seghers-groep halen een geconsolideerde omzet van 4 miljard frank. Naar verluidt wordt dezer dagen ook de laatste hand gelegd aan een acquisitie in Nederland.

Seghers Better Technology Group zou ook samen met Suez Lyonnaise des Eaux en Vulcain (60% Cockerill Sambre) willen participeren in Technibra, de nieuwe milieudochter van de Waalse investeringsmaatschappij SRIW. Johny Cornillie, de nieuwe voorzitter van de groep, wil deze geruchten evenwel bevestigen noch ontkennen. Wel geeft de ex-kabinetschef van Vlaams minister van Milieu Theo Kelchtermans (CVP) en ex-topman van de Nederlandse van Gansewinkel Groep toe dat hij gesprekken voert met het Waalse overheidsbedrijf. Deze Waalse toenaderingspogingen van de Vlaamse groep sluiten nauw aan bij de pogingen van gedelegeerd bestuurder Hendrik Seghers begin dit jaar om samen met Albert Frère, referentieaandeelhouder van Suez Lyonnaise des Eaux en topman van de Nationale Portefeuillemaatschappij ( NPM), de belangen van de Franse milieugroep Sita in België over te nemen (zie Trends, 26 maart 1998).

Seghers Better Technology Group zet ten slotte ook een nieuwe stap richting beursintroductie, die gepland is voor 1999. Na de particuliere plaatsing van 950 miljoen frank eind vorig jaar ( Mercator & Noordstar, Alpinvest Holding, Rabobank, Parnib België en Lessius) lanceert de groep deze maand een aandelenoptieplan voor alle werknemers. Het personeel kan voor zo’n 5% van het kapitaal of 200 miljoen frank warrants kopen tegen een vooraf afgesproken prijs: 225.000 stuks tegen 850 frank (management) en 80.000 stuks tegen 120 frank (arbeiders en bedienden).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content