Scottish Open in de herfst

Deze week wordt de Open van Schotland gespeeld. Dat gebeurt op het indrukwekkende parcours van The Renaissance Club, de bekende links in North Berwick. De datum in september is een première voor dit toernooi. Doorgaans wordt de Schotse Open gespeeld in juli, wat in dat land al geen garantie op mooi weer is. Met de kou en de wind van de beginnende herfst krijgt dit toernooi misschien een andere dimensie.

De Schotse Open heeft een prijzengeld van 7 miljoen dollar, het hoogste bedrag van het jaar voor een toernooi in Europa. De organisatoren hoopten dat ze een beperkt aantal toeschouwers zouden mogen toelaten, maar met de opflakkering van covid-19 in Groot-Brittannië kregen ze geen toestemming om 650 mensen per dag langs het parcours te laten staan.

Hoewel de beste Amerikaanse spelers van het moment niet van de partij zijn, kan de Schotse Open uitpakken met een indrukwekkend deelnemersveld. De Belgen Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts nemen ook deel aan het toernooi, dat zich ontvouwt in een sfeer die een beetje doet denken aan de grote British Open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content