SCHONE LAKENS

Linnenverhuur is vooral een zaak voor grote, internationale hotelketens. Maar Linlease zoekt de groei in de middelgrote, familiale hotels en restaurants.

In de garage van de bvba Linlease stapelen de lakens, slopen, handdoeken, badjassen en gastendoekjes zich metershoog op. Het bedrijf vertoeft nog even in Borsbeek, maar verhuist in september naar een drie keer groter pand.

“Ja, wij kennen een meer dan behoorlijke groei,” glimlacht account manager Ronny Belmans. In 1997 haalden de vijf werknemers een omzet van 40 miljoen frank. Linlease specialiseert zich in de verhuur van tafellinnen. Het bedrijf bewerkt een lucratief segment in een markt waar de prijzenslag woedt. De AC Groep is de enige echt grote klant in België en Luxemburg, het gebied waarin Linlease actief is. “We mijden de grote, internationale hotels. De grote volumes en lage prijzen zijn niet onze optiek. Wij mikken op de kleinere hotels, met maximaal honderd kamers,” duidt Ronny Belmans. Maar dit segment reageert nog vaak te onwennig op linnenverhuur: bezit geniet de voorkeur. “Wij bieden een volledig gepersonaliseerd pakket, met kleuren, afmetingen en maten van de klant. Net zoals een autoleasebedrijf bieden wij alle soorten en een zeer breed gamma. We nemen het voorraadbeheer over en hanteren een precieze prijsberekening. Bovendien zijn we flexibel in piekmomenten. De klant kan het volledige gebeuren aan ons overlaten.” Een wijdvertakt netwerk van 25 wasserijen zorgt voor een snelle bediening van de erg verspreide, kleinere, familiale hotels.

Linlease sluit steeds contracten op langere termijn af, met een gemiddelde duur van vier jaar. Bij punctueel verhuur voor feesten en banketten houdt het bedrijf de boot af. “Wij verhuren geen standaardpakket. De prijsvorming is ook anders, want wij creëren blijvende contracten.” Een zo snel mogelijke rotatie is voor Linlease het objectief. Want de klant betaalt in functie van het aantal wasbeurten.

De bvba Linlease is een dochterbedrijf van het Nederlandse Womitex. Het is daar een van de grotere spelers op de markt van het linnenverhuur, en behaalde als eerste linnenverhuurder in Europa in 1995 het Iso 9002-certificaat. Twee jaar geleden werden nieuwe filialen in Duitsland en de Caraïben opgericht. Linlease telt vandaag 150 klanten in de Belux, in hotels en restaurants. Vooral aan de kust en in het Brugse, met onder meer hotel Aragon, is Linlease sterk aanwezig. Het bedrijf verkoopt ook linnen, maar dit is geenszins het hoofddoel. De verkoop levert “enkele procenten” van de omzet op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content