Schoenen met onzichtbare verhoging

Melanie De Vrieze Freelance

Opmerkingen over lengte behoren voortaan tot het verleden. Bugarri Shoes lanceerde een schoenencollectie die mannen tot tien centimeter groter maakt door een onzichtbare verhoging van de hiel tussen de loopzool en de binnenzool.

“Daardoor zitten de schoenen niet alleen comfortabel, ze zien er ook heel aantrekkelijk uit,” zegt Nicolas Deproft, oprichter van Bugarri Shoes. Hij ontdekte de schoenen in New York, toen hij er voor een verzekeringsmaatschappij werkte. Kort na zijn eerste paar kocht hij er nog enkele. “Dat is ook de kracht van de schoen,” zegt Deproft, die zelf 1,68 meter lang is. “Zodra je het gevoel gehad hebt dat je groter bent, wil je geen andere schoenen meer dragen.”

Hij ging op zoek naar de Aziatische fabrikant en kreeg een licentie om de schoenen in Europa op de markt te brengen. Deproft ontwerpt zelf de schoenen, de productie gebeurt in China. De collectie bestaat uit vier modellen: casual, sporty, extra height en classic. “We willen in deze nichemarkt een zo groot mogelijk publiek aanspreken,” aldus Nicolas Deproft. De prijs van de schoenen ligt in het middensegment, tussen 100 en 150 euro. De schoenen zijn momenteel in twintig verkooppunten in Vlaanderen aanwezig, maar Deproft streeft naar een netwerk van vijftig verkooppunten. “Dat is wel het maximum,” zegt hij. “We willen immers exclusiviteit bieden aan een stad of streek.”

Bugarri Shoes is niet te vinden in grote ketens en dat is een bewuste keuze. “We willen niet het risico lopen dat onze schoenen ergens tussen de rijen verdwijnen,” zegt de zaakvoerder. “We verkopen het schoeisel wel in winkels waar de schoenen een prominente plaats krijgen en de baas ons merk promoot.” Die aanpak lijkt te werken. Na één seizoen verkocht Bugarri Shoes al 2000 paar schoenen en is het bedrijf break-even. Toch is België niet groot genoeg om te overleven. Bugarri Shoes richt zich naar het buitenland via de website. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en – verrassend genoeg – in Nederland vinden de schoenen een afzetmarkt. In de toekomst wil Nicolas Deproft de activiteiten uitbreiden naar de zuiderse landen Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, waar de mannen kleiner zijn.

Opvallend is dat ook vrouwen Bugarri-schoenen kopen. “Hoewel vrouwen op hoge hakken kunnen lopen, hebben ze toch de behoefte om op een onzichtbare manier enkele centimeters groter te zijn. Daarom zullen we in de loop van volgend jaar een collectie voor vrouwen lanceren.”

Melanie De Vrieze

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content