Samen uit…

De Belgische golfers Vanhootegem en Colsaerts presteerden goed in Spanje.

“N icolas Vanhootegem blijft een mysterie,” zegt Michel Vanmeerbeek, die niet alleen coach is bij de Waterloo GC, maar ook van een paar Belgische toppers zoals Nicolas Colsaerts en Didier de Vooght. En het klinkt oprecht, want de Belgische golfwereld is opgetogen over het resultaat dat de speler uit Knokke neerzette tijdens de Spaanse Open: Vanhootegem werd er 32ste. Hij speelde op hetzelfde niveau als de Brusselaar Colsaerts – twee slagen onder par – en dat op een moeilijk terrein en met een schitterend deelnemersveld dat werd gedomineerd door de Zweed Robert Karlsson (zie hiernaast).

Vanhootegem speelde in het seizoen 2000 dermate goed dat hij zijn volledige kaart voor de European Tour 2001 kon behouden. Na de winter ging hij evenwel door de hel: plots kreeg hij het moeilijk om de cut te overleven. Gelukkig klauterde hij in Spanje uit het dal: hij begon weliswaar slecht (met een 75), maar daarna zette hij achtereenvolgens toch een mooie 70, 72 en 69 neer. Hij kan het nu wat kalmer aan doen, want tot het begin van de zomer moet hij zich niet meer kwalificeren.

Colsaerts van zijn kant moet, als hij zijn kaart voor de rest van het seizoen wil behouden, wél nog punten pakken. In Spanje begon hij zwakker dan Vanhootegem, (met een 76). Maar daarna sloeg hij weer een 69. Gevolgd door een 74 en 67. Toch merkwaardig…

“Nic speelde op bepaalde momenten gewoon slecht, en dat was vooral te wijten aan zijn driving,” zegt coach Vanmeerbeek. “Wellicht de prijs die je betaalt als je de verkeerde caddie uitkiest. Gelukkig hebben we die Engelsman de laan uitgestuurd. Die kerel vroeg Nicolas om voorzichtig te spelen, terwijl dat helemaal niet in zijn aard ligt. Nic verloor zijn vertrouwen, maar dat keert nu terug. Trouwens, samen met enkele collega’s-teaching pro’s hebben we een beurtrol uitgewerkt om hem te vergezellen als caddie. Dat zijn in een eerste fase Anthony Feuillade en Nicolas Totdenhaupt.”

Het ziet er dus goed uit voor Colsaerts de komende weken. En er is nog meer goed nieuws van het Belgische golffront: als we mogen afgaan op zijn prestaties tijdens de Open van Marokko is Didier de Vooght weer helemaal zichzelf. In Marokko bedwong De Vooght de cut met een 72-71. Helaas ging het daarna flink bergaf: hij finishte met een 74-76. Voor Vanmeerbeek evenwel geen reden tot paniek: “Didier zal dit seizoen goed presteren in de Challenge Tour. Dat weet ik zeker. Hij heeft een uitstekende stijl die makkelijk kan worden bijgestuurd. En hij twijfelt nooit: hij gaat ervoor en scoort.”

Kortom, dit móét het beste seizoen uit de geschiedenis van de Belgische golfsport worden.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content