Salty Lemon

Roeien in 3D

De EXR-app van de Antwerpse start-up Salty Lemon maakt de trainingssessies van indoorroeiers aangenamer. CEO en medeoprichter Alfred Campenaerts geeft uitleg.

Wat doet EXR? “Trainingssessies op een roeitoestel zijn eentonig. Door zo’n toestel te koppelen aan de EXR-app roei je in een virtuele wereld die gebaseerd is op echte locaties zoals de Charles River in Boston of het meer van Bled in Slovenië. Naast alle functionaliteiten die je van een volwaardige sportapp verwacht, krijg je nog een hoop extra’s, zoals uitdagingen, ranglijsten en games.”

Hoe is het idee ontstaan? “Salty Lemon werd in 2018 opgericht als gameontwikkelingsstudio door vier studenten die de opleiding digital arts and entertainment aan Howest hadden gevolgd. Na een oproep van Sport Vlaanderen om sporten leuker te maken door middel van virtual reality, hebben we contact gezocht met de Vlaamse Roeiliga. Die samenwerking heeft geleid tot EXR.”

Wie gebruikt de app? “We hebben al meer dan 2.000 actieve gebruikers over de hele wereld, maar toch vooral in het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Onze nationale trots Ward Lemmelijn gebruikt EXR geregeld en helpt ons om de app te verbeteren en bekend te maken bij andere topsporters.”

Wie ondersteunt het bedrijf? “In de ontwikkelingsfase kregen we steun van Sport Vlaanderen en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Drie investeerders zorgden later samen voor 185.000 euro. Er was ook een VLAIO-subsidie van 250.000 euro en via een crowdlendingcampagne van WinWinner haalden we nog eens 143.000 euro op. Salty Lemon maakte in het verleden deel uit van drie incubatieprogramma’s: DAE Studios, Start it @KBC en imec.istart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content