RYDER CUP

Ben Crenshaw, de aanvoerder van het Amerikaanse team voor de Ryder Cup, heeft eindelijk de definitieve lijst opgesteld met de twaalf spelers die het van 24 tot en met 26 september op het terrein van Brookline (bij Boston) zullen opnemen tegen de Europeanen. De spelers zijn: Tiger Woods, David Duval, Payne Stewart, Davis Love III, Mark O’Meara, Hal Sutton, Justin Leonard, Jim Furyk, Phil Mickelson, Jeff Maggert, Tom Lehman en Steve Pate.

“In Medinah zei Sergio Garcia me dat hij wel tegen mij wilde spelen, maar dat hij er niet gerust in was,” aldus Tom Lehman. “Ik heb altijd goed gespeeld tegen de Spanjaarden tijdens de Ryder Cup. In 1997 versloeg ik Ignacio Garrido en in 1995 won ik tegen Seve Ballesteros. Maar Sergio is erg sympathiek; hij lijkt op Ballesteros, maar dan vrolijker.”

Crenshaw wordt zelf al aardig zenuwachtig. Volgens hem is dat te wijten aan het gedrag van bepaalde spelers – en niet de eerste de beste – die maar over geld bezig waren in plaats van zich te concentreren op het golfspel. Bovendien heeft hij in Chicago te horen gekregen dat Woods en O’Meara (twee van degenen die wilden dat het geld van de Ryder Cup uitsluitend naar liefdadigheidswerken zou gaan) niet aanwezig zouden zijn op 30 augustus voor een trainingsdag met het hele team. Ze hadden al andere afspraken.

“Die training is enorm belangrijk, want een goede voorbereiding is onontbeerlijk,” meent Crenshaw. “Vanaf het begin moet iedereen goed weten wat hem te doen staat om te kunnen winnen. Natuurlijk begrijp ik wel dat ze die eerder gemaakte afspraken niet zomaar kunnen afzeggen. Ze hebben me gezegd dat ze op een ander moment in Brookline zouden gaan trainen en dat is in orde. Ik wil spelers die hun sporen al hebben verdiend, maar die ook nog begaan zijn met de kwaliteit van hun huidige spel.”

Steve Pate werd verkozen boven Fred Couples. In de ogen van de aanvoerder was het charisma van Couples niet voldoende om zijn veel te lichte competitieprogramma te kunnen compenseren. Crenshaw bewondert daarentegen de woeste gebetenheid van Pate op een parcours. “Ik ben gek op matchplay,” verklaart deze laatste. “Ik ben daar heel ontspannen in. Ik kan rustig eens een tien op een hole halen, dat is helemaal niet erg. Ik verlies dan maar één hole en die achterstand kan ik makkelijk weer inhalen.” Afspraak op de Ryder Cup.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content