RUIMTE VOOR KWALITEIT

Bedrijven bijstaan in hun groei is het dada van Guido Verrept (38), de nieuwe directeur van Fabrimetal-Antwerpen-Limburg. “Dat wordt een van de troeven in de Europese concurrentiestrijd onder bedrijven,” zegt hij overtuigend.

Verrept, een industrieel ingenieur met een masters of science in management van de Boston University in Brussel, werkt momenteel aan de Newport University een doctoraat af rond dat thema. Dat moet de positieve impact van kwaliteitszorg op de bedrijfsresultaten aantonen. Hiervan hoopt Verrept de bedrijven in de grootste Fabrimetal-regio te kunnen overtuigen. “Het denken over kwaliteitszorg overstijgt de regio’s, maar alleen op dit platform kan je bedrijven ervoor sensibiliseren. Zo kan Limburg, middenin de euregio met Aken en Eupen, een perfecte basis zijn om Europees gerichte projecten op microschaal uit te proberen.”

Na de werkuren is Verrept een verwoed sporter. “De ruimte, niet het competitie-element is de rode draad in mijn sportbeoefening,” mijmert hij. “Daarom heb ik ook tien jaar met de parachute gesprongen en ging ik onlangs de flanken van de Dolomieten beklimmen. Die confrontaties met de natuur doen mijn weerstand groeien en geven me frisse moed om aan een lange werkweek te beginnen.”

Zijn professionele carrière begon Verrept in het bedrijfsleven, maar zoals andere Fabrimetal-topmensen voelt hij zich het best thuis in een koepelorganisatie. Na school en legerdienst werkte hij even als aankoper bij Sky Climber, een bedrijf dat metalen bruggen met katrollensysteem voor onder meer de industriële glazenwassers maakt. In 1988 maakte Verrept berekeningen op ketels en koelers voor Atlas Copco, waar hij tijdens zijn studie stage had gelopen, maar twee jaar later ruilde hij die job in voor een baantje bij het Centrum voor Kwaliteitszorg (CKZ) in Antwerpen.

Verrept: “Organisaties hebben me altijd geboeid. Zonder aanwijsbare reden eigenlijk. Toen ik voor het CKZ verbeteringsprojecten kon opstarten en bedrijven begeleiden bij het behalen van Iso-certificaten, heb ik geen moment geaarzeld. Toen Cis Sysmans me vroeg of ik hem bij Fabrimetal wilde opvolgen evenmin.”

Verrept zal bij Fabrimetal-Antwerpen-Limburg de contacten voeren met bedrijven, vakbonden en overheden. Sinds 1 juli heeft hij de directeursstoel in Antwerpen en een elftal beleidsfuncties in nevenorganisaties van Sysmans overgenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content