Rudy Hageman neemt nieuwe start

Automobiel en textiel zijn de twee sectoren waaraan Rudy Hageman IT-diensten wil gaan leveren.

R udy Hageman, voormalig topman van Real Software, werkt aan een nieuw initiatief. Samen met zijn managementvennootschap richtte hij op 27 juli 2004 RetailabilityIT op, een NV die een ruim gamma informaticadiensten wil gaan leveren. Retailability IT kreeg 652.100 euro kapitaal mee.

“Het is een juridische entiteit waarin ik mijn activiteiten en de knowhow die ik heb opgebouwd rond textiel ga onderbrengen,” zegt Rudy Hageman. “Het sluit aan bij het werk dat ik heb gedaan voor Picanol.” Hageman onderzocht vorig jaar op vraag van gedelegeerd bestuurder Jan Coene van Picanol of de weefgetouwenfabrikant geen informatietechnologiediensten kon verkopen aan zijn klanten.

Nu zoekt Retailability IT op zijn summiere website dringend “ervaren professionals” om “de leidende leverancier van end-to-end waardeketenoplossingen voor de textiel- en automobielindustrie” te worden, “gebaseerd op een breed geaccepteerd functioneel en technisch platform.”

“Wij zijn nog niet aan het werken voor klanten,” preciseert Rudy Hageman. Vorig jaar werd erop gespeculeerd dat Hageman misschien sommige activiteiten van Real Software zelf zou overnemen. Op die suggestie gaat hij niet in. “Ik ben met Gores overeengekomen niet met de pers te praten over Real Software,” zegt hij.

Gores Technology Group ( GTG) kreeg op 6 april jongstleden 83 % van Real Software in handen. De verduidelijking van haar toekomstplannen met Real Software is maandag uitgesteld tot 24 september.

De Gores groep zelf heeft intussen in de VS de beursintroductie afgeblazen van Gores Investment Corporation ( GIC), een nieuw fonds dat 250 miljoen dollar wou ophalen voor de financiering van informatica- en telecombedrijven. Als reden noemde GIC “de toestand van de markt”. GIC zou beheerd worden door een managementvennootschap (die van plan was zich daarvoor behoorlijk te vergoeden), die op haar beurt voor het opsporen van investeringsopportuniteiten een beroep zou doen op Gores Technology Group. GIC wou het opgehaalde geld – en meer – vooral uitlenen aan bedrijven. De prospectus vermeldde nergens dat GIC specifiek GTG-bedrijven zou financieren.

President-bestuurder en chief executive officer (CEO) van GIC zou David McGovern (34) worden, een managing director van Gores Technology Group. GTG zelf kreeg in november 2003 al 400 miljoen dollar toegezegd bij een private plaatsing. Directieleden van GTG waren maandag onbereikbaar voor commentaar wegens op reis.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content