Rijplezier voor twee

De Porsche Boxster is niet alleen rasecht sportief, maar bovenal ook comfortabel en veilig. Prettig rijden dus, zowel in de winter als in de zomer.

Sedert Porsche in 1948 zijn eerste sportwagen op de markt bracht, werden er slechts vijf modellen gelanceerd : 356, 911, 914, 924 en 928. De Boxster is dus nummer zes in vijftig jaar ; na de 928 achtcilinder is hij de tweede Porsche met een watergekoelde motor.

De vormgeving van de Boxster is uitzonderlijk verzorgd en draagt duidelijk de Porsche-signatuur. De voorkant met de opvallende bolle lichtblokken doet vaag denken aan de 911 ; de twee grote luchtinlaten zorgen voor een stoere en sportieve look. De achterpartij is sober en sierlijk, met een vloeiend lijnenspel waarin de accenten worden gelegd door het derde remlicht, de aërodynamische achterlichtblokken en de centraal geplaatste uitlaatpijp. Opvallend is ook het design van de twee luchtinlaten op de flanken ; die zijn nodig om de centraal geplaatste motor te voorzien van de nodige koellucht.

Het interieur wordt gekenmerkt door een spel van ronde en ovale lijnen ; aan elk detail, hoe klein ook, werd de uiterste zorg besteed. De sportstoelen zijn zeer comfortabel en kunnen aan elke lichaamslengte aangepast worden. Achter de hoofdsteunen zijn individuele rolbeugels gemonteerd. Met open dak, zelfs bij topsnelheid, blijft men gespaard van hinderlijke windwervelingen. Dit is te danken aan een smalle ruit tussen de twee rolbeugels, die allebei voorzien zijn van een eigen geperforeerd windscherm.

Eigenlijk heeft de Boxster alleen maar pluspunten : de vormgeving van koetswerk en interieur, de typische Porsche-sound van de motor, de harde maar comfortabele ophanging, de uitzonderlijke wegligging waarin de centraal geplaatste motor een belangrijke rol speelt, de prestaties en het remvermogen die eigen zijn aan een veilige sportwagen met klasse.

En dan is er de kap, die met een gesofisticeerd elektrisch mechanisme in 12 seconden geopend en gesloten kan worden. Ze is vervaardigd van dikke stof ; het degelijke sluitmechanisme houdt vrijwel alle windgeruis buiten. Een hardtop van aluminium maakt van de Boxster een sportwagen waarin het ook ‘s winters prettig en veilig rijden is.

Bovendien is deze Porsche uitstekend geschikt als reiswagen voor twee personen : in de bagageruimte vooraan kan een vrij grote harde reiskoffer opgeborgen worden, de koffer achteraan biedt plaats voor een paar reistassen. De nieuwe sportwagen uit Zuffenhausen kan ook voorzien worden van een draagrek voor twee fietsen, een brede skikoffer of twee surfplanken. Een aangenaaam en praktisch detail is dat de kap ook geopend kan worden wanneer het draagrek gemonteerd is.

PATRICK OP DE BEECK

Porsche Boxster Een sportieve reiswagen voor twee personen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content