Relecom laat zich zien

De Telenet Trophy, de Belgische manche van de Challenge Tour in Rinkven, bracht de beste Belg voor het voetlicht. Pierre Relecom (24) noemt Nicolas Colsaerts als grote voorbeeld.

Pierre Relecom diende aan het einde van de eerste dag een kaart in met een mooie 66. Daarmee stond hij op de tweede plaats in de Telenet Trophy, samen met een paar andere spelers, achter de 64 van de Engelsman Lee Slattery (-21), die ook zou winnen. Maar in de rest van het toernooi kon de Belg dat uitstekende niveau niet aanhouden. Hij werd uiteindelijk 34ste ex aequo, twee onder de par (66 76 71 73), wat nog altijd zijn beste resultaat van het seizoen was. Ondertussen werd de Fransman Edouard Dubois tweede met 63 en had hij een nieuw record voor het parcours gevestigd.

Maar donderdag was dus het dagje van Relecom op het Antwerpse terrein van Rinkven: birdies op de 12, 15, 16 en 18 nadat hij de turn had bereikt met twee slagen onder de par. En dat hoewel zijn caddie ondertussen forfait had gegeven. Uri Goldstein werd de avond voor het toernooi aangereden door een auto terwijl hij naar huis fietste en kwam er gelukkig vanaf met een gebroken voet.

“Donderdag rolden mijn putts binnen en dat helpt altijd om zo een score te slaan”, zei Relecom na afloop. “Vooral als je andere slagen verre van perfect zijn. Bovendien speelde ik toen samen met Guillaume Watremez, met wie ik echt bevriend ben.”

Op zijn 24ste beseft Pierre Relecom heel goed dat hij bij de professionals nog in de leerschool zit, na een carrière in de tour voor amateurs en de Alps Tour. “De Challenge Tour bied je de kans om je grenzen te ontdekken en te verleggen. Je leert hoe je je carrière in goede banen moet leiden, je speelt op verschillende terreinen in verschillende omstandigheden. Je traint samen met collega’s en je speelt op een veel hoger ritme.”

En zijn grote kwaliteit, zo vindt de Belg zelf, is geduld. “Ik bouw graag op. Stap voor stap. Je ziet veel spelers in de Europese Tour die eens een stap achteruit doen en terugkeren naar de Challenge Tour om zich daar te kwalificeren voor het jaar erna. Van die spelers kun je heel veel leren, want ze zitten al op een hoger niveau. Natuurlijk steek je ook heel wat op van de vaste jongens in die Challenge Tour.”

Relecom volgde ook niet meteen het klassieke parcours van de professionele golfer. In 2004 nam hij deel aan de Eisenhower Trophy (landen-WK voor amateurs), hij heeft een master in business studies en studeerde ook een jaar in Spanje. In juli 2008 werd hij profspeler. De Telenet Trophy was zijn vierde toernooi in de Challenge Tour. “Ik wil dit jaar in de top 80 finishen, zodat ik geplaatst ben voor alle manches van de Challenge Tour 2011”, zegt Relecom, die het voorbeeld van Nicolas Colsaerts wil volgen. “Hij bewijst immers dat Belgische spelers die uit de Challenge Tour komen op het hoogste niveau kunnen meedraaien.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content