Reizen is kinderspel

© d. TELEMANS

KiddoTravel is een nieuwe reisorganisatie die zich richt op gezinnen met kinderen.

Liesbeth Dupon uit Dilbeek was in het verleden marketingdireteur bij MediaMarkt. Om aan het jachtige zakenleven te ontsnappen, maakte ze al enkele grote reizen met haar man en haar drie kinderen. “Door onze drukke banen was er nooit voldoende tijd om die zelf van A tot Z uit te stippelen”, zegt ze. “Helaas zijn slechts weinig organisaties gespecialiseerd in aangepaste vakanties voor gezinnen. Ze bieden meestal rondreizen aan, waarbij de kinderen maar moeten volgen. In heel wat gevallen zijn ook de hotels niet aangepast aan hun specifieke behoeften en wensen.”

Omdat reizen haar grootste passie is, besloot Liesbeth eind vorig jaar haar baan op te zeggen. Samen met haar echtgenoot Geert Meyers, IT-directeur bij Aldi België, richtte ze de bvba KiddoTravel op. Sinds begin september is ook de website klaar. “Daarop vind je gespecialiseerde reizen, op maat van elk individueel gezin”, legt Dupon uit. “Ieder huishouden is anders. Daarom werken we met thematische bouwstenen. Reizen van een drietal dagen die je zelf kan combineren tot een avontuurlijke rondreis. Bijna elke bouwsteen voorziet in speciale ervaringen om met je kinderen te beleven.”

KiddoTravel wil ouders overtuigen samen met hun kroost de wereld te ontdekken. “Zulke ervaringen zijn van onschatbare waarde voor hun latere ontwikkeling”, meent Liesbeth Dupon. “Momenteel bieden we al drie bestemmingen aan: Zuid-Afrika, Thailand en Florida. Het aanbod wordt systematisch uitgebreid. Uniek is dat we alle bestemmingen zelf vooraf bezoeken met het hele gezin. We zoeken ter plaatse naar activiteiten waar ook kinderen dol op zijn. Ze zijn allemaal uitgeprobeerd en goedgekeurd door onze eigen nakomelingen van 14, 12 en 8 jaar.”

3 kindvriendelijke

bestemmingen wil KiddoTravel jaarlijks toevoegen aan het aanbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content