Reisbureau voor hulpbehoevende toeristen

ARO-Travel, een klein onafhankelijk reisbureau, biedt sinds kort vakanties aan op maat van mensen die lichte tot intensieve verzorging nodig hebben.

Mensen die verzorging nodig hebben, moeten ook op vakantie kunnen gaan, vindt Marc Van der Donck van ARO-Travel. De kleine reisverkoper uit Nijlen speelt daarmee in op de groeiende vraag naar een geïndividualiseerd zorgaanbod.

ARO-Travel biedt sinds dit seizoen voor het eerst een pakket zorgvakanties aan voor vier bestemmingen in de streek van Benidorm, Villajoyasa en Altea (Costa Blanca). Van der Donck werkt daarvoor samen met Zorgvakanties, dat wordt geleid door zijn zoon Koen en diens vriendin Marieke Kerselaer. Koen Van der Donck is van opleiding verpleegkundige en zijn vriendin gegradueerde in de orthopedagogie.

In het basispakket zit het hotel en een programma met activiteiten. Iedereen krijgt een huur-gsm met 10 euro belwaarde en het voorgeprogrammeerde nummer van Zorgvakanties, dat een permanentie garandeert voor vragen of dringende hulp. De vlucht moet apart worden geboekt, maar toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers is gewaarborgd. Er kan ook in extra basiszorg (wassen en aankleden) worden voorzien.

Het basispakket in een bungalowpark in Benidorm kost in het hoogseizoen 295 euro per persoon, met één keer wassen en aankleden erbij wordt dat 470 euro. Voor specifieke zorgvragen werkt Zorgvakanties ter plaatse samen met een netwerk van kinesisten en dokters, waaronder ook een Vlaamse.

Voor de bijstandsverzekering werkt ARO-Travel samen met Elvia-Mondial Assistance. Zij werken met een formule die mensen dekt bij complicaties van ‘een vooraf bestaande ziekte’. Daarbij worden alle uitzonderlijke medische kosten terugbetaald. “Als het gaat om iemand die zware klinische zorg nodig heeft, bekijkt de commerciële dienst het dossier eerst,” luidt het bij Elvia. De premies bedragen per dag en per persoon (voor Europa) gemiddeld 25 % meer dan voor de doorsneereispolis.

ARO-Travel ziet zijn zorgvakanties als een wapen tegen de toenemende concurrentie van het internet in de reissector. “Wij zijn de voorbije jaren nog 5 tot 10 % procent gegroeid door ons te specialiseren. Voor bestemmingen als Zuid-Afrika en Argentinië bieden wij pakketten aan die volledig tegemoetkomen aan de wensen van de individuele reiziger.” Wouter De Broeck

Wouter De Broeck

Iedereen krijgt een huur-gsm met 10 euro belwaarde en het nummer van een permanente dienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content