Razendsnel naar de top

THOMAS PIETERS Wil de nummer een van de wereld worden. © BI

Thomas Pieters zet de jongste tijd sterke prestaties neer. Zo eindigde hij tweede in het PGA-toernooi van Los Angeles en vijfde in het WGC Mexico Championship. Die resultaten lijken zijn carrière in een stroomversnelling te hebben gebracht. De 25-jarige Belg wordt in één adem genoemd met gevestigde topspelers van de nieuwe generatie, zoals Jordan Spieth, Justin Thomas, Hideki Matsuyama en Ion Rahm. Pieters overtuigt de kenners zowel met zijn technische en fysieke kwaliteiten als met zijn mentale veerkracht: hij blijft altijd en overal voor een zo goed mogelijke stek gaan. In Mexico was hij wel tevreden met zijn vijfde plaats in een van de best betalende toernooien van het seizoen, maar in zijn blik was te zien dat hij het moeilijk bleef hebben met de bogey in de laatste ronde. Die ongelukkige slag had hem van het podium gehouden. Pieters is een perfectionist.

Op zijn 25ste is de Belg al doorgedrongen tot de top dertig van de wereld. Daarmee is Pieters al zeker dat hij dit jaar mag deelnemen aan alle toptoernooien op de kalender. Over een paar weken komt hij voor het eerst in zijn carrière aan de afslag van de Masters. Het mythische parcours van de Augusta National is niet alleen een van de mooiste ter wereld, maar ook een van de moeilijkste. De greens zijn er hard en glad, en dus razendsnel. Spelers die voor het eerst deelnemen aan de Masters, kunnen het daar moeilijk mee hebben. Maar Pieters maakt zich geen zorgen. Hij volgt de Masters al van toen hij kind was op televisie en heeft de kaart van het parcours in zijn hoofd geprent.

Een goede prestatie op de Masters kan een nieuwe belangrijke stap zijn in de carrière van Pieters. Sinds hij in 2013 bij de professionals debuteerde, gaat het hard voor de Antwerpenaar. Hij raasde door de Challenge Tour en won in 2015 al zijn eerste toernooi in de European Tour. Een jaar later werd hij geselecteerd voor de Ryder Cup en bezorgde hij het Europese team vier punten – een record voor een debutant. Na nauwelijks twee maanden op Amerikaanse bodem heeft hij zijn promotie naar de PGA Tour van 2018 al op zak.

Pieters zelf vindt het allemaal gewoontjes. De Antwerpenaar is razend ambitieus: hij wil de nummer een van de wereld worden. De weg is nog lang, maar waarnemers zijn het erover eens: Thomas Pieters heeft het potentieel om tot de absolute top te behoren. Het verschil met topspelers als Dustin Johnson, Jason Day of Rory McIlroy is vooral dat zij meer ervaring hebben.

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content