Qatar

Thomas Pieters is er niet in geslaagd in de Open van Oman voorbij de cut te raken. Het blijft wel een van de favorieten in de Masters van Qatar, deze week op het parcours van de Education City GC in Doha. De Antwerpenaar staat in de buurt van de zeventigste plaats op de wereldranglijst en heeft de ambitie die positie nog wat te verbeteren, zodat hij zich in extremis nog kan kwalificeren voor het WGC Match-Play, dat op 25 maart begin in Austin (Texas). De eerste 64 spelers in het wereldklassement krijgen deelnamerecht.

In Oman was Nicolas Colsaerts de beste Belg, met een finish in de top twintig. De Brusselaar speelde lang mee voor de overwinning, maar viel terug in het klassement met een dubbele bogey op de laatste hole. Thomas Detry bevestigde zijn uitstekende vorm, want hij haalde voor de 29ste keer in 32 toernooien de cut.

In de PGA Tour heeft Tiger Woods zijn wederoptreden in de competitie andermaal uitgesteld. De vroegere nummer één van de wereld zegde af voor de Arnold Palmer Invitational, die deze week in Orlando wordt gespeeld. Normaal is zijn comeback nu voor 12 maart tijdens het Players Championship op het gevreesde parcours van de TPC Sawgrass.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content