Prijzen nemen een vlucht

Er zijn nog nooit zoveel nieuwe appartementen te koop geweest in Waals-Brabant als nu. Volgens de laatste cijfers van het vastgoedadviesbureau de Crombrugghe & Partners zijn het er 1122. De gemiddelde vraagprijs is in het afgelopen kwartaal sterk gestegen (+9%), maar dat heeft ook te maken met enkele luxueuze projecten met hoge prijzen. De gemiddelde vraagprijs in de provincie bedraagt nu 3250 euro per vierkante meter.

Het laagst is de gemiddelde vraagprijs in de regio Geldenaken, waar de prijs in een half jaar met 1 procent gestegen is, tot 2575 euro per vierkante meter (+5% in een jaar). De duurste regio is Mont-Saint-Guibert, dat in een half jaar 8 procent hoger sprong, naar 3625 euro per vierkante meter.

In de regio Nijvel steeg de gemiddelde vraagprijs naar 2750 euro per vierkante meter (+6% in een half jaar, +12% in een jaar). In de stad Nijvel ligt de prijs licht hoger (2775 euro/m2, +9% in een jaar). De stad Waver klom 4 procent ten opzichte van vorig jaar (3015 euro/m2).

In de regio Waterloo blijven de prijzen dalen. De gemiddelde prijs bedraagt er 3415 euro/m2, 1 procent minder dan in 2013.

In de kijker

De eerste fase van het grote herontwikkelingsproject van de site van Bétons Lemaire (8,4 ha), uitgevoerd door Matexi in het centrum van Ottignies, bestaat uit de oprichting van verschillende gebouwen. Die zullen 86 appartementen en commerciële eenheden omvatten. Het project ligt tussen de rivier de Dijle en de spoorlijn. De vergunningsaanvraag is onlangs ingediend. Het architectenbureau Montois Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze nieuwe wijk, die uit bijna 600 woningen zal bestaan.

3625 euro

per vierkante meter bedraagt gemiddelde vraagprijs voor nieuwbouwappartementen in de regio Mont-Saint-Guibert.

Prijzen nemen een vlucht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content