Prijsdruk in de Leuvense rand

De vraagprijzen voor nieuwbouwappartementen volgen in alle regio’s van Vlaams- Brabant een positieve trend. Op provinciaal niveau resulteert dat in een prijsstijging van 1,5 procent tot 3150 euro per vierkante meter.

Het valt op dat de prijsdruk zich verplaatst van de stad Leuven naar de rand. De stad blijft nog wel afgetekend de duurste regio (4175 euro/m2), maar de prijstoename bleef er de voorbije zes maanden beperkt tot 1 procent. Dat staat in schril contrast met de klim van 9,5 procent die het studiebureau de Crombrugghe & Partners in september vorig jaar noteerde. In de Leuvense rand zien we de omgekeerde beweging: in september was er nog een daling van 2,5 procent, maar nu zorgt een prijsopstoot van 8,5 procent er voor een nieuwe recordprijs van 3250 euro per vierkante meter.

Voor wat zachter geprijsde nieuwbouwappartementen moet u nog altijd in het oosten van de provincie zijn. Daar bedraagt de gemiddelde vraagprijs 2825 euro per vierkante meter (+4,5%). Voor een appartement van 80 vierkante meter komt dat neer op 226.000 euro. In Leuven bedraagt de gemiddelde vraagprijs voor een appartement met dezelfde oppervlakte 334.000 euro.

Prijsdruk in de Leuvense rand

In de kijker

Op de voormalige site van wijnhandel Geens in Aarschot bouwt de projectontwikkelaar Dyls de nieuwe stadswijk De Torens. Het project combineert wonen, werken en winkelen rond een publiek plein en een nieuw landschapspark. De vijf projectzones krijgen elk een eigen karakter. Daar tekenen drie gerenommeerde architectenbureaus voor: a2o uit Hasselt, DRDH uit Londen en C+S uit Trevisio.

Er komen een 250-tal appartementen, een mix van startersappartementen, klassieke appartementen met een tot drie slaapkamers en luxueuze villa-appartementen. De site wordt autovrij. Parkeren kan in een vlot toegankelijke ondergrondse parking. De prijzen van de eenslaapkamerappartementen starten vanaf 215.000 euro. Voor de appartementen met twee slaapkamers is de startprijs 279.000 euro. De drieslaapkamerappartementen hebben een minimumprijs van 333.000 euro. De bouwwerken zijn gestart en Dyls plant de eerste opleveringen voor eind 2021.

Prijsdruk in de Leuvense rand

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content