Prijsdaling in ‘t Stad

Na een klein dipje begin dit jaar toont de prijstendens voor nieuwbouwappartementen in de provincie Antwerpen opnieuw een stijgende lijn. Het studiebureau de Crombrugghe & Partners berekende de gemiddelde vraagprijs op 2975 euro/m2, een toename van 2,5 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar.

In Antwerpen Stad is er voor het eerst sinds lang sprake van een – weliswaar lichte – prijsdaling van 0,8 procent. Met een gemiddelde vraagprijs van 3670 euro/m2 blijft Antwerpen Stad wel afgetekend de duurste deelmarkt van de provincie. Mechelen volgt na een prijsklim van 3,5 procent op de tweede plaats met een gemiddelde vraagprijs van 3050 euro/m2. De grootste prijsklim tekende de Crombrugghe & Partners op in de regio Ring: plus 5,5 procent tot 2915 euro/m2.

Het valt op dat projectontwikkelaars in Antwerpen Stad vooral compactere appartementen op de markt brengen. In Antwerpen Stad heeft 67 procent van de nieuwbouwappartementen een oppervlakte van minder dan 100 m2. Ter vergelijking: in Brussel Stad is dat 54 procent en in Gent Stad slechts 36 procent.

Prijsdaling in 't Stad

In de kijker

Aan het Frans Vanhombeeckplein in Oud-Berchem herontwikkelt Antonissen Development Group de oude Buga-garage tot het groene woonproject Hill Yard. Er komen 78 appartementen en 20 woningen. De voormalige showroom langs de Grotesteenweg en acht duplexappartementen boven de showroom worden gerenoveerd. Ondergronds komt een parking voor 131 wagens en 200 fietsen. Bovengronds is er nog een kleinere, overdekte fietsenstalling. Met een publieke binnentuin, privétuinen voor de woningen en groendaken voor alle appartementen krijgt de site ook 5200 vierkante meter groen. Het ontwerp van Hill Yard is van POLO Architects.

De aannemer is gestart met de voorbereiding van de bouw. Antonissen Development Group zegt dat nog twaalf appartementen te koop zijn. Ook het commerciële pand is nog beschikbaar. De prijzen van de resterende appartementen starten vanaf 198.000 euro.

Prijsdaling in 't Stad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content