POSTCODE 8930 8970

LA CRAVACHE

8930 Rekkem, Gentstraat 215

tel.: 056 42 67 87, fax: 056 42 67 97

e-mail: info@lacravache.be, internet: www.lacravache.com

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Koen Devos

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 18.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo-av, ma, za-mid (behalve na reservering)

vakantie: 1/9-15/9, 1/4-15/4

prijzen: à la carte: 59,50 euro – lunch: 27,50 euro – lunch drank inbegrepen: 49 euro – menu’s van 49 euro tot 80 euro – dranken: aperitief: 8 euro – fles water: 3,50 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 18 euro – glas huiswijn: 4 euro

traiteur

specialiteiten: tarbot met asperges, sausje van Zeeuwse oesters: 28 euro – op vel gebakken zeebaars met tapenade van tomaat en masala: 23 euro – tournedos van konijn gevuld met savooi, spek en bospaddestoelen: 28,50 euro – duifje met jonge groentjes en aardappelkoek met truffelsaus: 30,56 euro – warm perengebakje met amandelijs en warme chocoladesaus: 7,50 euro

accommodatie: feestzaal (30 pers.), seminarie-infrastructuur (30 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: kreeftenfestival, wildfestival

decor: romantisch, luxueus

Stijlvol ingericht restaurant in witte doorzonvilla met prachtig overdekt terras en tuin met vijver in een ongerepte groene omgeving, vlakbij de Franse grens. Koen Devos, een energieke dertiger, is een fanaticus van het verse kwaliteitsproduct en ziet er niet tegen op om voor dag en dauw de lange tocht naar de Brusselse vroegmarkt te ondernemen. In wat daar wordt aangeboden, doet hij de inspiratie op voor zijn menu’s. “Ik proef in mijn hoofd”, zegt Koen Devos, intussen lid van de Orde der 33 Meesterkoks van België. De liefde voor de keuken erfde hij van zijn moeder en zo kwam hij als tiener in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge terecht en daarna in de keuken van Marquette, Hof van Cleve en Eddie van Maele. Wat de chef maakt, streelt meer dan de smaakzin alleen. Er zijn aantrekkelijke menu’s en je wordt charmant ontvangen.

Terras, snelmenu mogelijk, privacy.

PEGASUS

8970 Poperinge, Guido Gezellestraat 7

tel.: 057 33 57 25, fax: 057 33 54 25

e-mail: info@pegasusrecour.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, moderne

chef: Bert Recour

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo-av, ma

vakantie: 22/12-8/1

prijzen: à la carte: 50 euro – lunch: 28 euro – lunch drank inbegrepen: 35 euro – menu’s van 40 euro tot 53 euro

accommodatie: seminarie-infrastructuur (20 pers.), voorzieningen voor gehandicapten – logies (8 kamers van 125 euro tot 325 euro), ontbijt: 14 euro, airconditioning

decor: luxueus, romantisch

A star is born: in het centrum van Poperinge opende een gloednieuw toprestaurant. Aan het fornuis staat de jonge eigenaar Bert Recour. Hij werd gevormd in de beste eethuizen ( Bruneau, Karmeliet en Hof van Cleve). Zijn bereidingen zijn elegant, licht (geen boter en room) en bijzonder smakelijk. De beschermde achttiende-eeuwse patriciërswoning van een tabakshandelaar kreeg een somptueuze inrichting aangemeten, waarbij beschermde elementen, zoals de authentieke vloeren, werden gecombineerd met comfortabele Engelse landelijkheid. Het geproefde menu Pegasus was een koopje (70 euro, met goede wijnen). Iedereen op naar Poperinge!

Terras, snelmenu mogelijk, privacy, jong talent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content