COUVERT COUVERT

3001 Heverlee, St-Jansbergsesteenweg 171
...

3001 Heverlee, St-Jansbergsesteenweg 171 tel.: 016 29 69 79, fax: 016 29 59 15 creditcards: American Express, Eurocard, Visa keuken: inventieve, moderne schotels chef: Laurent Folmer keuken open: van 12.00 tot 13.30 u. en van 19.00 tot 21.00 u. vakantie: paasvakantie, twee weken in september prijzen: à la carte: 47 euro - lunch: 30 euro - lunch drank inbegrepen: 45 euro - menu's van 42 euro tot 52 euro - dranken: aperitief: 8 euro - fles water: 5 euro - glas bier: 2 euro - fles huiswijn: 21 euro - glas huiswijn: 5,50 euro traiteur specialiteiten: stoofpotje van seizoensgroente met wortelboter en steranijs: 13,50 euro - gemarineerde tonijn met avoca-doroom en kaviaar - kabeljauw gemarineerd en gepocheerd met gewokte groentjes: 23 euro - kalfszwezeriken met zoethout, krokante groenten en gnocchi: 23 euro - rode en zwarte vruchten gemarineerd in bruine suiker met sorbet: 8 euro accommodatie: feestzaal (20 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), parkeerruimte speciale activiteiten: keuze lunch drie gangen: 30 euro decor: design Een geslaagde nieuwe start met Laurent Folmer aan het fornuis. Couvert Couvert begon als culinair speeltje van Wouter Vandenhaute. De topman van het tv-productiebedrijf Woestijnvis haalde de jonge kok Axel Colonna Cesari in huis. Het resultaat bleek negatief. De mediaman klopte vervolgens aan bij Laurent Folmer. Laurent Folmer komt uit Nancy, kreeg een banketbakkersopleiding, was twee jaar chef-patissier bij de Franse superster Marc Meneau en opende samen met zijn Vlaamse vrouw Veerle Nijs in Tongeren De Brasserie. Daar ontpopte hij zich als een getalenteerde kok, die met gevoel en precisie kookt en met ongebruikelijke kruiden en specerijen een extra dimensie geeft aan wereldbereidingen. De gerechten die in de moderne eetzaal op tafel komen, zijn licht, natuurlijk, origineel en verfijnd. 3090 Overijse, Brusselsesteenweg 671 tel.: 02 657 34 32, fax: 02 657 31 47 creditcards: American Express, Eurocard, Visa keuken: klassiek-moderne, vegetarische schotels chef: Ronald Stas keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.30 u. sluitingsdag: za-mid, zo-av, ma vakantie: 20/7-20/8, 25/12-1/1, een week na Pasen prijzen: à la carte: 44 euro - lunch: 35 euro - lunch drank inbegrepen: 39 euro - menu's van 44 euro tot 57 euro - dranken: aperitief: 6,20 euro - fles water: 5,58 euro - glas bier: 3,60 euro - fles huiswijn: 18 euro - glas huiswijn: 4 euro traiteur specialiteiten: koningskrab in lichte gevogeltebouillon met koriander: 33,50 euro - reuzengamba's met tandoori, bereid met zachte look: 26 euro - nobele graankip van de IJzervallei met truffelsaus: 22 euro - kalfszwezerik gelakt met acaciahoning: 26 euro - loempia met rode vruchten en honingkoekijs: 6,50 euro accommodatie: feestzaal (50 pers.), parkeerruimte speciale activiteiten: allerlei festivals - driegangenlunch in één uur opgediend decor: rustiek, romantisch Koken is meer dan passie bij Ronald Stas. Kinderlijk blij kan hij zijn als hij de eerste rauwe hoppescheut tussen de tanden kraakt, als het eerste bakje wilde paddestoelen in de keuken verschijnt, als karbonkels van truffels de lucht vullen met hun wufte parfum. Dan kan hij nauwelijks wachten om aan de slag te gaan. En koken kan hij, dat lijdt geen twijfel. Dat het succes er niet van de ene dag op de andere gekomen is, heeft deze harde werker dan weer de gelegenheid gegeven zijn talent langzaam uit te diepen en de producten door en door te leren kennen. Wild heeft voor hem geen geheimen meer. Zijn sauzen geven altijd reliëf aan het hoofdingrediënt. Het decor is rustiek-elegant, de glimlach van de gastvrouw echt en de rekening best verteerbaar, als je je tenminste niet laat verleiden tot een grote chateauwijn, want ook die liggen hier in de kelder, broederlijk naast flessen vol finesse uit het zuidwesten van Frankrijk, Spanje, Italië enzovoort.