KLEINE BARREEL

03 645 85 84,
...

03 645 85 84, 03 645 85 03 e-mail: info@kleine-barreel.be, internet: www.kleine-barreel.be creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: Frans-Belgische, inventieve, klassiek-moderne, vegetarische schotels chef: Harry Van Rooy keuken open: van 12.00 tot 15.00 u. en van 18.00 tot 22.00 u. sluitingsdag: geen vakantie: geen prijzen: à la carte: 54 euro - lunch: 31,75 euro - lunch drank inbegrepen: 39,75 euro - menu's van 34 euro tot 45 euro - dranken: aperitief: 5,50 euro - fles water: 2 euro - glas bier: 2 euro - fles huiswijn: 21,75 euro - glas huiswijn: 4,50 euro - kindermenu: 15 euro traiteur specialiteiten: ganzenlever met port en pruimencompote: 22,25 euro - zeebaars in zoutkorst met krokante groentjes (2 pers.): 62 euro - tongfilets met gerookte zalm en wittewijnsaus: 30 euro - dessertwagen: 8,75 euro accommodatie: feestzaal (60 pers.), seminarie-infrastructuur (60 pers.), parkeerruimte speciale activiteiten: thema-avonden, wijndegustaties - tweegangenlunch binnen het uur opgediend. decor: luxueus, modern Een vaste waarde die voldoet aan de criteria om rustig en intiem zakelijk te onderhandelen bij een verzorgd glas wijn en smakelijke gerechten. Het restaurant werd ruim een kwarteeuw geleden geopend door John Cleypool. Sinds kort heeft zijn zoon de zaak overgenomen. Tegelijkertijd werd de eetzaal in een aangenaam sober en rustgevend nieuw kleedje gestoken. Wat bleef, zijn de zware, comfortabele stoelen met gecapitonneerde ruggen in roodbruin leer, de geluiddempende zware gordijnen, het goed getrainde zaalpersoneel en, niet te vergeten, chef-kok Harry van Rooy. Zijn bereidingen zijn gevarieerd en verfijnd en worden ondersteund door een uitgebreide wijnkaart met een hoofdstuk oude wijnen uit de Bordeauxstreek. 2950 Kapellen, Antwerpsesteenweg 253 tel.: 03 664 67 19, fax: 03 665 02 01 creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: klassiek-moderne, vegetarische schotels chef: Jan Buytaert keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u. sluitingsdag: za-mid, zo, ma vakantie: 1/7-31/7 prijzen: à la carte: 85 euro - lunch drank inbegrepen: 55 euro - menu's van 75 euro tot 98,50 euro - dranken: aperitief: 10,60 euro - fles water: 4,50 euro - glas bier: 2,50 euro - fles huiswijn: 22,50 euro kindermenu specialiteiten: navarin van zeetong, morieljes en truffels: 49,25 euro - asperges en kreeft in een clafoutis: 46,50 euro - Zeeuwse tarbot met limoen en bananen: 61,15 euro - jonge hoeve-eend à la presse: 45,95 euro - warme chocoladesoufflé en semifreddo met citroen: 15 euro accommodatie: feestzaal (35 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten speciale activiteiten: driegangenlunch binnen het uur opgediend. decor: modern Hedendaags-klassieke keuken met continuïteit en een persoonlijke service, dat is waar olijke chef Jan Buytaert na een kwarteeuw nog altijd prat op mag gaan. Door de ligging tussen de Antwerpse haven en residentieel Noord-Antwerpen kan hij uit twee ruiven eten. De chef heeft een meer dan doorsnee productkennis en kookt zuiver op de graat. Het oorspronkelijke huiskamerrestaurant in blote baksteen met grote open keuken, is intussen met hout-en-glas-constructies uitgebreid in de minutieus aangeplante en goed onderhouden tuin, zodat buiten een beetje binnen is geworden en omgekeerd. Jan kan buitengewoon gepassioneerd raken door pakweg vers geplukte wilde paddestoelen of de aparte wildsmaak van een Schotse grouse en daar doet hij waarlijk wondere dingen mee, zonder te gaan knoeien met al te rijke sauzen. Tafelen stopt hier eigenlijk pas na het aanspreken van de kaaswagen, de dessertkaart en... de alcohol- en sigarenlijst: oude madera, uitzonderlijke malt whisky's en geurende havanna's zijn Jans dada.