HOF TER HULST

2235 Hulshout, Kerkstraat 19
...

2235 Hulshout, Kerkstraat 19 tel.: 015 25 34 40, fax: 015 25 34 36 creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: seizoenkeuken, inventieve, vegetarische schotels chef: Johan Schroven keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 22.00 u. sluitingsdag: di, za-mid vakantie: variabel prijzen: à la carte: 52 euro - lunch: 24,50 euro - lunch drank inbegrepen: 30,50 euro - menu's van 38 euro tot 50 euro - dranken: aperitief: 8,70 euro - fles water: 5 euro - glas bier: 3,70 euro - fles huiswijn: 19 euro - glas huiswijn: 4,50 euro - kindermenu: 20 euro traiteur specialiteiten: timbaaltje van macaroni met aspergepunten: 22 euro - salade van kreeft met mango en asperges: 27 euro - gebakken griet met venkel en gekonfijte tomaat: 27 euro - hoevekip gevuld met eendenlever en geglaceerde aardappeltjes: 21 euro - gesuikerd taartje met vers rabarberijs: 9 euro accommodatie: feestzaal (40 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), voorzieningen voor gehandicapten speciale activiteiten: avonden met menu's met aangepaste wijnen - driegangenlunch in anderhalf uur decor: rustiek, romantisch Johan Schroven is afkomstig van Schriek en nog geen 28. Na zijn humaniora belandde hij bij de strenge en veel- eisende Roger Souvereyns in Scholteshof. Hij bleef er twee jaar en op voorspraak van Souvereyns raakte hij binnen in restaurant Louis XV van Hôtel de Paris in Monaco. Hij schopte het daar binnen de twee jaar tot eerste commis van Alain Ducasse. Van Ducasse verkaste hij naar Michel Gué- rard, in Eugénie-les-Bains, waar hij chef de partie werd, de regionale keuken ontdekte en zijn vrouw, Ghislaine Layan, een ontwapenend meisje uit de Landes, ontmoette. En nog was de leergierigheid niet gestild, want alvorens in Hulshout een eigen zaak te beginnen, sloeg hij nog twee jaar culinaire kennis op in Hôtel de Ville van Freddy Girardet, in het Zwitserse Crissier. Hof ter Hulst is een oude, omgebouwde hoeve, aan de buitenkant rustiek, maar binnen van een tijdloze klassieke stijl en subliem uitgelicht. 2440 Geel, Hollandsebaan 7 e-mail: cuylhoeve@innet.be, internet: www.cuylhoeve.be creditcards: American Express, Eurocard, Visa keuken: Frans-Belgische, inventieve chef: Bart Janssens keuken open: van 12.00 tot 13.30 u. en van 19.00 tot 21.00 u. sluitingsdag: wo, zo, za-mid vakantie: 25/12-1/1, een week in april, 1/7-31/7 prijzen: à la carte: 60 euro - lunch: 30 euro - lunch drank inbegrepen: 50 euro - menu's van 30 euro tot 72 euro - dranken: aperitief: 7,50 euro - fles water: 4 euro - glas bier: 2 euro specialiteiten: marktkeuken accommodatie: feestzaal (12 pers.), parkeerruimte speciale activiteiten: operadiners in januari, afternoon tea in mei. Snelle driegangenlunch: 30 euro (50 euro met wijn inclusief). decor: klassiek, romantisch Bekend familierestaurant, rustig gelegen in een schilderachtig gedecoreerde hoeve. De voormalige chef Monique Rutgeerts heeft het vaandel van de keuken doorgegeven aan zoon Bart. Hij leerde veel van zijn moeder en volgde stages in toprestaurants, zoals Kasteel Sint-Paul en Scholteshof. De 2460 Lichtaart, Plaats 2 e-mail: depastorie@belgacom.net creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: Franse, moderne, vegetarische schotels chef: Carl Wens keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u. sluitingsdag: ma en di vakantie: eind augustus, krokusvakantie prijzen: à la carte: 60 euro - lunch: 40 euro - menu's van 57 euro tot 80 euro - dranken: aperitief: 8,75 euro - fles water: 5 euro - glas bier: 2 euro - fles huiswijn: 31 euro kindermenu: 20 euro - traiteur specialiteiten: taartje van gekonfijte tomaat met tonijn en krab: 26 euro - minestrone van kreeft en sint-jakobsschelpen: 28 euro - haantje met bosuitjes en morieljes: 24 euro - rug van speenvarken met loempia van pata negra accommodatie: seminarie-infrastructuur (40 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten speciale activiteiten: champagnediners, wildfestival. Driegangenlunch binnen het uur. decor: luxueus, in zeventiende-eeuwse pastorie De Pastorie biedt reeds meer dan tien jaar huiselijke gezelligheid, gekoppeld aan uiterst verzorgde bereidingen en een beroepsbekwame bediening. Pieter van Doveren