POSTCODE 2235 2440 2460

HOF TER HULST

2235 Hulshout, Kerkstraat 19

tel.: 015 25 34 40, fax: 015 25 34 36

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: seizoenkeuken, inventieve, vegetarische schotels

chef: Johan Schroven

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: di, za-mid

vakantie: variabel

prijzen: à la carte: 52 euro – lunch: 24,50 euro – lunch drank inbegrepen: 30,50 euro – menu’s van 38 euro tot 50 euro – dranken: aperitief: 8,70 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 3,70 euro – fles huiswijn: 19 euro – glas huiswijn: 4,50 euro – kindermenu: 20 euro

traiteur

specialiteiten: timbaaltje van macaroni met aspergepunten: 22 euro – salade van kreeft met mango en asperges: 27 euro – gebakken griet met venkel en gekonfijte tomaat: 27 euro – hoevekip gevuld met eendenlever en geglaceerde aardappeltjes: 21 euro – gesuikerd taartje met vers rabarberijs: 9 euro

accommodatie: feestzaal (40 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: avonden met menu’s met aangepaste wijnen – driegangenlunch in anderhalf uur

decor: rustiek, romantisch

Johan Schroven is afkomstig van Schriek en nog geen 28. Na zijn humaniora belandde hij bij de strenge en veel- eisende Roger Souvereyns in Scholteshof. Hij bleef er twee jaar en op voorspraak van Souvereyns raakte hij binnen in restaurant Louis XV van Hôtel de Paris in Monaco. Hij schopte het daar binnen de twee jaar tot eerste commis van Alain Ducasse. Van Ducasse verkaste hij naar Michel Gué- rard, in Eugénie-les-Bains, waar hij chef de partie werd, de regionale keuken ontdekte en zijn vrouw, Ghislaine Layan, een ontwapenend meisje uit de Landes, ontmoette. En nog was de leergierigheid niet gestild, want alvorens in Hulshout een eigen zaak te beginnen, sloeg hij nog twee jaar culinaire kennis op in Hôtel de Ville van Freddy Girardet, in het Zwitserse Crissier. Hof ter Hulst is een oude, omgebouwde hoeve, aan de buitenkant rustiek, maar binnen van een tijdloze klassieke stijl en subliem uitgelicht.

DE CUYLHOEVE

2440 Geel, Hollandsebaan 7

e-mail: cuylhoeve@innet.be, internet: www.cuylhoeve.be

creditcards: American Express, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve

chef: Bart Janssens

keuken open: van 12.00 tot 13.30 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: wo, zo, za-mid

vakantie: 25/12-1/1, een week in april, 1/7-31/7

prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 30 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 30 euro tot 72 euro – dranken: aperitief: 7,50 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2 euro

specialiteiten: marktkeuken

accommodatie: feestzaal (12 pers.), parkeerruimte

speciale activiteiten: operadiners in januari, afternoon tea in mei. Snelle driegangenlunch: 30 euro (50 euro met wijn inclusief).

decor: klassiek, romantisch

Bekend familierestaurant, rustig gelegen in een schilderachtig gedecoreerde hoeve. De voormalige chef Monique Rutgeerts heeft het vaandel van de keuken doorgegeven aan zoon Bart. Hij leerde veel van zijn moeder en volgde stages in toprestaurants, zoals Kasteel Sint-Paul en Scholteshof. De

DE PASTORIE

2460 Lichtaart, Plaats 2

e-mail: depastorie@belgacom.net

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, moderne, vegetarische schotels

chef: Carl Wens

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: ma en di

vakantie: eind augustus, krokusvakantie

prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 40 euro – menu’s van 57 euro tot 80 euro – dranken: aperitief: 8,75 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 31 euro

kindermenu: 20 euro – traiteur

specialiteiten: taartje van gekonfijte tomaat met tonijn en krab: 26 euro – minestrone van kreeft en sint-jakobsschelpen: 28 euro – haantje met bosuitjes en morieljes: 24 euro – rug van speenvarken met loempia van pata negra

accommodatie: seminarie-infrastructuur (40 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: champagnediners, wildfestival.

Driegangenlunch binnen het uur.

decor: luxueus, in zeventiende-eeuwse pastorie

De Pastorie biedt reeds meer dan tien jaar huiselijke gezelligheid, gekoppeld aan uiterst verzorgde bereidingen en een beroepsbekwame bediening.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content