Positieve trend in de hele provincie

De vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in Oost-Vlaanderen zijn op jaarbasis met 4 procent gestegen. Het studiebureau de Crombrugghe & Partners komt uit op een gemiddeld prijspeil van 3.125 euro per vierkante meter voor de provincie. Dat is 20 procent meer dan vijf jaar geleden.

Voor Gent Stad is de prijsevolutie op vijf jaar nog sterker: plus 31,5 procent. Het gemiddelde bedraagt er nu 3.950 euro per vierkante meter. Dat is ook 4,5 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2021.

Ook in alle andere regio’s van de provincie is de prijstrend op jaarbasis positief. De sterkste prijsstijging noteerde de Crombrugghe & Partners in de Gentse Rand: plus 6,5 procent tot 3.300 euro per vierkante meter. De goedkoopste nieuwbouwappartementen vindt u in de regio rond Aalst (2.810 euro).

De meeste appartementen (66%) in de provincie meten tussen 80 en 120 vierkante meter. Slechts 6 procent van het nieuwbouwaanbod heeft een oppervlakte van meer dan 140 vierkante meter.

Positieve trend in de hele provincie

In de kijker

Aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg krijgt het negentiende-eeuwse kasteel en domein Potuit een nieuwe toekomst. De projectontwikkelaar Istoir realiseert er, verdeeld over drie blokken, een woonproject met 27 parkappartementen, 3 penthouses en 5 kasteelappartementen. Er komen ook 54 parkeerplaatsen en voldoende, deels bovengrondse fietsenstallingen. In een latere fase zijn nog achttien woningen met een tuin gepland. Alle woonunits worden aangesloten op een CO2-neutraal warmtenet, waarvoor tot 150 meter diep wordt geboord. Het ontwerp is van de hand van het Gentse architectenbureau GAFPA en de landschapsarchitect Ann Voets.

De prijzen voor de parkappartementen met oppervlakten tussen 74 tot 98 vierkante meter starten vanaf 327.500 euro. De werken en de verkoop van het project zijn gestart. De nieuwbouwappartementen komen eerst aan de beurt, daarna volgen de vijf appartementen in het voormalige neoclassicistische kasteel. De oplevering van de eerste appartementen is gepland in het najaar van 2023.

Positieve trend in de hele provincie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content