Porthus zorgt voor nummeroverdraagbaarheid

Het Lierse Porthus garandeert de volgende vijf jaar de nummeroverdraagbaarheid in België. Die dienst zorgt ervoor dat u van operator kan veranderen en toch uw telefoonnummer kan behouden.

Voor zijn nieuwe miljoenen- contract werkt Porthus samen met Microsoft en SiemensBusiness Services, zegt CEO Luc Burgelman. De jongste twee jaar was de nummeroverdraagbaarheidsdienst in handen van Cap Gemini. Porthus won na een publieke offerteaanvraag door de Vzw voor nummeroverdraagbaarheid in België. Een mooi cadeau voor de vijfde verjaardag van het Lierse bedrijf, dat moeilijke tijden doormaakte toen de dotcomzeepbel kort na zijn oprichting uiteenspatte. Rendex, Mercator Noordstar en Securex zagen hun investering van 3 miljoen euro in 2000-2001 verdampen. “Toen zijn we met consultancy gestart – zowat vanuit de filosofie dat we geld zouden verdienen, ook al moesten we auto’s gaan wassen,” lacht Burgelman. Voordien was hij verantwoordelijk voor de afdeling bedrijfsanalyse bij Corus. Drie andere stichters kwamen van Volvo IT. De vijfde was Peter Hinssen, ex- Alcatel.

Porthus slankte af, richtte zich op advies voor het webklaar maken en consolideren van informatica. En begon in 2003 winst te maken. Nu bouwt Porthus zijn aanbod uit. Eind 2003 nam het EDI-specialist TIE Belgium (1,4 miljoen euro omzet) over. Desk Solutions, een joint venture met sociaal secretariaat Securex, levert sinds begin 2004 on-linetoepassingen aan boekhoudkantoren en accountants. Een andere mijlpaal, in april, was de joint venture met trouwe klant Punch International in Slowakije. “Tegen midden 2005 doen we het operationeel beheer van al onze systemen vanuit Porthus Slovakia, 24 uur op 24,” kondigt Burgelman aan. Tegelijk hoopt hij met Porthus Slovakia te profiteren van de groei op de Centraal-Europese IT-markt. “De meestal West-Europese investeerders ( nvdr – zoals Punch) werken er graag met West-Europese partners.” Hij verwacht dat Porthus – 60 medewerkers en ruim 10 miljoen euro omzet – in Slowakije stijgt van 10 naar 25 of 30 werknemers eind 2005. Voor 2004 verwacht hij een half miljoen euro omzet bij Porthus Slovakia. Op termijn moet Porthus een nettomarge van 25 tot 30 % op zijn courante business kunnen halen, meent hij. Nu is dat zowat 10 %.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content