Portefeuille made by Cash

Ter gelegenheid vande opfrisbeurt van het magazine Trends lanceert Cash een gloednieuwe beleggingsrubriek, waarin het zijn eigen beleggingsportefeuille zal samenstellen en beheren.

Een echte beleggingsportefeuille waarin alles aan bod komt, van aandelen tot afdekkingsproducten, over liquiditeitenbeheer en obligaties. U vindt er dus niet alleen de favoriete aandelen van de redactie van Cash, maar ook tips waarmee u het rendement van uw liquiditeiten gevoelig zult kunnen verbeteren. De sterkste troef van de nieuwe portefeuille zal echter schuilen in onze afgedekte beleggingen. Zo zullen we onder meer long/shortbeleggingen (à la hausse en à la baisse) integreren in onze portefeuille. Dat is het soort belegging dat vaak gebruikt wordt door fondsen van het type absolute return, zoals hedgefondsen (letterlijk betekent dat ‘dekkingsfondsen’). Het is zeker niet onze bedoeling om u aan te raden ondoorzichtige producten aan te kopen, maar wel om dat type van beleggingen te ontsluieren en aan te tonen dat ze stabiliteit kunnen geven aan uw rendement. Het stabiliseren van het rendement is trouwens het historische doel van de hedgefondsen, maar veel beheerders van die fondsen hebben misbruik gemaakt van de beleggingsvrijheid die hun was gegeven.

Het doel van long/shortconstructies zal erin bestaan zoveel mogelijk te kunnen profiteren van de betere (of slechtere) prestaties dan verwacht van een aandeel (of een ander type belegging, zoals een grondstof) ten opzichte van de rest van de beurs of de andere bedrijven in de betreffende sector. De enorme toename van producten zoals turbo’s en certificaten maakt het momenteel mogelijk voor privébeleggers om gemakkelijk en tegen een voordeligere prijs long/shortconstructies op te zetten.

Wij zullen een portefeuille beheren met een totale waarde van 50.000 EUR. Dat bedrag zal evenredig verdeeld worden tussen absolutereturnbeleggingen enerzijds en aandelen/obligaties (liquiditeiten) anderzijds. Wat dat tweede onderdeel betreft, zal de verdeling tussen aandelen, obligaties en liquiditeiten afhangen van hoe wij de beurs- en obligatiemarkten op dat moment in-schatten. Gezien de huidige zwakke rente spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat we u geen obligaties op lange termijn zullen voorstellen. Volgende week vindt u hier al een overzicht onze allereerste aankopen terug.

Door Cédric Boitte

Wij zullen een portefeuille beheren met een totale waarde van 50.000 EUR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content