Planning in de cloud

De ondernemer Dennis De Cock was op zoek naar snelle en eenvoudige software voor logistieke en financiële planning. Die vond hij niet, dus ontwikkelde hij zelf een platform.

Hoe is het idee ontstaan?“In 2003 heb ik een IT-bedrijf opgericht, De Cock ICT, dat computernetwerken bij klanten installeerde en onderhield. Een tool die zowel een administratieve versoepeling als een operationele verbetering kon garanderen, vond ik niet. Dus heb ik die zelf gebouwd.”

Waarin verschilt Deskflow van de concurrentie? “De ERP-tools (enterprise resource planning, nvdr) focusten vooral op het boekhoudkundige, terwijl ik behoefte had aan een zuiver operationele tool. Bovendien waren de bestaande oplossingen zelden cloudgebaseerd (niet op eigen server maar op het internet, nvdr), waardoor werken vanop afstand niet mogelijk was. Deskflow vormt een antwoord op die tekortkomingen.”

Hoelang hebt u eraan gewerkt?“Ik ben een tiental jaar geleden gestart met de bouw van Deskflow. In september 2019 werd Deskflow commercieel gelanceerd als een ERP-cloudoplossing voor de vereenvoudiging van bedrijfsadministratie. Het pakket blijft sindsdien groeien via updates.”

Hoe ziet het team eruit?“We zijn met twee. Ik behartig alles wat de verkoop en de integratie betreft, terwijl Matias Van de Velde focust op het programmeerwerk. Het is de bedoeling extra mensen aan te trekken.”

Hoe gebeurt de financiering?“Met het acceleratorprogramma The Birdhouse hebben we verschillende scenario’s onderzocht. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een klassiek financieringsmodel in samenwerking met een bank. Een nieuwe kapitaalronde zal nodig zijn om onze groei te ondersteunen.”

Opereert Deskflow als een autonoom bedrijf?“Nu is Deskflow nog een onderdeel van De Cock ICT, maar het wordt vermoedelijk een apart bedrijf, zodra we strategische partnerships zijn aangegaan.”

Wat is uw belangrijkste uitdaging?“Goede en evenwichtige partnerships vinden. De bedoeling van zulke samenwerkingen is dat alle partijen zich er goed bij voelen en elkaar sterker maken. Het blijkt niet eenvoudig partners te vinden die Deskflow mee groot willen maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content