Pieken in Mechelen en Antwerpen

Hebben de projectontwikkelaars in Antwerpen de stijgende grondstoffenprijzen al ingerekend? De vraagprijzen van Antwerpse nieuwbouwappartementen zijn alleszins weer duidelijk aangedikt.

In Antwerpen Stad, de meest dynamische deelmarkt van de provincie, is de prijsopstoot opvallend: plus 10,5 procent in een halfjaar. Volgens de berekeningen van het studiebureau de Crombrugghe & Partners bedraagt de gemiddelde vraagprijs er nu 4.050 euro per vierkante meter. Toch overtroeft die andere erg dynamische deelmarkt, Mechelen, de stad Antwerpen. In Mechelen klom de gemiddelde vraagprijs 11,5 procent hoger tot 3.395 euro per vierkante meter. De enige regio waar de prijzen daalden, is Antwerpen Ring (-1,4% tot 2.875 euro). Voor de goedkopere nieuwbouwappartementen moet u in de regio Antwerpen Oost zijn. Een prijsstijging van 3 procent bracht de gemiddelde vraagprijs er op 2.800 euro per vierkanter meter.

Pieken in Mechelen en Antwerpen

Op alle deelmarkten maken tweeslaapkamerappartementen het gros van het aanbod uit. In de regio Noord heeft zelfs drie kwart van de nieuwe appartementen twee slaapkamers. Antwerpen Stad is de deelmarkt met het grootste aandeel van eenslaapkamerappartementen (31%).

Pieken in Mechelen en Antwerpen

In de kijker

De projectontwikkelaars Triple Living en Immobel zijn in het noorden van Antwerpen begonnen met de herontwikkeling van de oude slachthuissite tot een nieuw, autoluw stadsdeel. In het projectgebied tussen de Singel en Park Spoor Noord komen in een eerste fase 1.323 nieuwe wooneenheden. Aan de noordzijde wordt de Kalverstraat omgevormd tot het buurtpark Kalverwei.

Het eerste residentiële deelproject, Groene Poort, zal verdeeld over acht gebouwen en rond een binnentuin 227 appartementen tellen. Het ontwerp van de gebouwen is van drie architectenbureaus: Robbrecht en Daem architecten, OFFICE Kersten Geers David Van Severen en De Smet Vermeulen Architecten.

De prijzen van de eenslaapkamerappartementen beginnen vanaf 220.000 euro. Voor de appartementen met twee slaapkamers is de startprijs 255.000 euro. Appartementen met drie slaapkamers hebben prijzen vanaf 409.000 euro. De afbraakwerken zijn gestart. Groene Poort wordt eind 2024 opgeleverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content