Pianodagen

Negentien pianoconcerten in vijf dagen: dat moet het programma van de Piano Days in Flagey zijn. De reeks ging gisteren van start met Brad Mehldau, de jazzgrootheid die het werk van Johann Sebastian Bach herinterpreteerde. Met de aanstekelijke broers Jussen en de meesterlyricus Hannes Minnaar is Nederland goed vertegenwoordigd, maar Julien Libeer, Stephane Ginsburgh en Bram De Looze verdedigen ons land. Ginsburgh doet dat met preludes van Dmitri Sjostakovitsj en muziek van Dietrich Buxtehude en Anthony Burgess.

Pianobouwer Chris Maene heeft De Looze gekozen als jazzambassadeur van de revolutionaire nieuwe vleugelpiano die hij bouwde voor sterpianist Daniel Barenboim. In Brussel geeft hij zondagmiddag een soloconcert.

Het is ook uitkijken naar Herbert Schuch. De Roemeens-Duitse pianist komt op 23 februari een ongewoon programma verdedigen. Hij begint met bagatellen van Ludwig van Beethoven, speelt daarna Musica Ricercata van György Ligeti en eindigt met Cotton Mill Blues van Frederic Rzewski.

Piano Days Flagey, tot 25 februari in Flagey in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content