Peleman Industries scoort met nieuwe producten

Peleman Industries is, net als vorig jaar, de ambassadeur van de Antwerpse Trends Gazellen bij de Middelgrote Bedrijven. Het bedrijf produceert systemen om documenten en foto’s in te binden. Het merk Unibind klinkt in vele kantoren bekend in de oren. De omzet klom van 1,78 miljoen euro in 2003 tot 12,49 miljoen in 2007. In België telt het bedrijf 154 werknemers, wereldwijd zijn dat er 405.

Peleman is ook sterk gegroeid door de verkoop van fotoproducten. Voorzitter en gedelegeerd bestuurder Guido Peleman: “De jongste jaren hebben de grote spelers in de fotosector ons ontdekt, en dat is een goede zaak. En dan heb ik het over Kodak, Apple en Fuji die ons product als beste beschouwden.”

Een van de dochters van oprichter Guido Peleman leidt het Amerikaanse filiaal en legde de eerste contacten met de fotogiganten. “30 procent van de omzet komt vandaag van producten die drie jaar geleden nog niet bestonden.”

Peleman heeft sinds kort ook producten met een FSC-certificaat, een garantie dat bij de productie werd gelet op duurzaam woudbeheer. Daarmee speelt het bedrijf in op de vragen vanuit de Angelsaksische markten. “Het is een noodzakelijke voorwaarde om te mogen leveren aan bedrijven als Kodak. Ze anticiperen op vragen van de consument. We moeten die producten nu kunnen leveren, niet binnen zes maanden.”

Een toekomstige groeimarkt voor Peleman Industries is Wwaow.com. Het is een platform waarop men gepersonaliseerde agenda’s, notitieboeken, verslagen, handleidingen of een eigen roman kan laten drukken, inbinden en wereldwijd verzenden, op zoveel exemplaren als men wil. “De crisis zal maken dat niet altijd grote aantallen worden gedrukt. Als men naar kleinere en/of gepersonaliseerde aantallen gaat, komen wij in beeld.”

Peleman voelt de crisis vooral op de Angelsaksische markten: de omzet in de VS halveerde in enkele maanden tijd. “Inkopers van sommige grote Amerikaanse bedrijven kregen in januari het verbod van hun directie om nog contracten af te sluiten. Dat is ons net voor een contractondertekening overkomen”, zegt Guido Peleman, die ondanks alles positief blijft. “We hopen in de tweede helft van het jaar te recupereren wat we in de eerste helft hebben verloren. Zo zouden we op een nulgroei moeten uitkomen in 2009. We hebben met de crisis een kleine terugval, maar ik hoop dat we er vanaf oktober, als het ergste achter de rug is, opnieuw tegenaan kunnen gaan en opnieuw een snelgroeiend bedrijf kunnen worden.” (T)

BDK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content