Palingbeek en zijn tiende Trends Pro-Am

Waarom deze meeting in verscheidene manches de belangrijkste Pro-Am van het land geworden is.

Tien jaar geleden hadden een paar golfers van de Ieperse club Palingbeek niet alleen hun vriendschap gemeen, maar ook belangen in de bouwwereld. Ze beslisten om een originele Pro-Am op te starten met teams die bestonden uit een profspeler en een amateur. Onder leiding van Chris Vuylsteke en een comité van vijf ijverige mensen begon het concept snel te groeien. Zopas vierde de meeting zijn tiende verjaardag onder de naam Trends Pro-Am. En dit jaar was het programma indrukwekkender dan ooit, met in totaal vier competitiedagen. Op vrijdag 4 juli was er een Pro-Am bestaande uit 33 flights met telkens een pro en twee amateurs die actief zijn in de wereld van de communicatie. Zaterdag 5 juli was er een Pro-Am met opnieuw 33 ploegen, deze keer een pro en drie amateurs die waren uitgenodigd door de sponsors van de Pro-Am. Zondag 6 juli was er de competitie van de leden van de Palingbeek GC in het decor van de Trends Pro Am, gesponsord door de Krant van West-Vlaanderen. Later dit jaar, op 12 september, volgt er een Pro-Am waarin de sponsors en de winnaars van de eerste drie wedstrijddagen op de golfbaan verschijnen.

“Dankzij deze Pro-Am kan Roularta zijn gasten een uitzonderlijk en exclusief toernooi aanbieden”, zegt CEO Rik De Nolf van Roularta. In september zullen voor de laatste manche van het jaar niet minder dan 45 ploegen deelnemen aan de Trends Pro-Am. Toernooidirecteur Chris Vuylsteke is heel tevreden met dat resultaat en waakt erover dat de grote deugden van de Trendswedstrijden, kwaliteit en betrokkenheid van profspelers, gevrijwaard blijven. “We omkaderen onze gasten met de beste profspelers, zowel playing als teaching pro’s. Zelfs als ze in die periode zelf in competities uitkomen, zijn ze nog altijd heel talrijk om deel te nemen aan de Trends Pro-Am. Ze weten immers dat ons toernooi het beste is dat ze op het gebied van Pro-Am kunnen vinden in dit land.”

De Professional Golfers’ Association of Belgium was uiteraard goed vertegenwoordigd op het parcours van Palingbeek. Laurent Richard, tweede in de Orde van Verdienste van de PGA, won trouwens in de eerste categorie met Jean-Pierre Havelange en José Bemelmans. Ook van de partij bij de profspelers was Didier de Vooght, vijfde in de internationale ranking van de PGA of Belgium. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit toernooi in de categorie van de Pro-Am de belangrijkste afspraak in België is geworden sinds de North Sea Pro-Am op het parcours van het Zoute, Oostende en Damme niet meer wordt georganiseerd.

“Dit jaar hebben we 65 golfliefhebbers uitgenodigd”, zegt Dirk Van Roy, directeur van Roularta Media. “De reacties waren zoals altijd heel positief, vooral over de aanwezigheid van de profspelers. Het weer was schitterend, en omdat onze gasten elkaar goed kennen, was de sfeer op het parcours en ook na de wedstrijden fantastisch. Ook onze CEO Rik De Nolf en zijn echtgenote hebben deelgenomen aan het evenement.”

De volgende afspraak is nu in september. Dan nemen de profspelers het tegen elkaar op. Ze zullen zich dan wat meer op hun eigen kaart kunnen concentreren, met het record van het parcours als doel: de 64 van Aubin Van Watermeulen en de 68 van Ellen Smets. En misschien winnen ze zelfs een Mini Cooper BMW, de prijs voor een hole in one.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content