Pairi Daiza dieren helpen beschermen

© Getty Images

Het dierenpark Pairi Daiza gaat samenwerken met Revatis, een spin-off van de Universiteit van Luik die is gespecialiseerd in regeneratieve geneeskunde en celtherapie. De twee Waalse bedrijven zetten samen een project op om bedreigde diersoorten te beschermen.

Wat doet Revatis? Het bedrijf is gespecialiseerd in dierengeneeskunde en ontwikkelde een gepatenteerde techniek om stamcellen te maken uit spieren. Stamcellen kunnen evolueren tot verschillende soorten cellen. Revatis legde een bibliotheek van stamcellen aan, waarmee het defecte organen of weefsel kan regenereren. “De techniek kan de wetenschap ook helpen met een databank voor studies over het DNA of het genoom van zeldzame dieren, die met uitsterven zijn bedreigd”, zegt Didier Sertyn, de CEO van Revatis.

Waaruit bestaat de samenwerking met Pairi Daiza? De twee bedrijven kozen uit de 7.000 dieren van Pairi Daiza een leeuw en een bizon als ‘proefkonijnen’ voor de innovatieve techniek. De behandeling moet niet alleen de levenskwaliteit van de dieren verbeteren, maar er vooral mee voor helpen zorgen dat hun bedreigde soort een toekomst heeft.

Waar is Revatis nog actief? Het bedrijf heeft al wat jaren op de teller en haalde vorig jaar nog 1 miljoen euro op om een productie-eenheid voor stamcellen op te zetten in Saudi-Arabië. Het bedrijf maakt zich ook klaar voor een soortgelijk project in de Amerikaanse staat Texas. Het had zich de afgelopen jaren internationaal al op de kaart gezet met zijn gepatenteerde technologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content