Overzicht optieconstructies (deel 2)

We gingen à la hausse op Unibail-Rodamco-Westfield (URW). Van de fusie van Unibail-Rodamco met de Europees-Amerikaanse tak van Westfield Corporation werd veel verwacht, maar dat kwam er nog niet uit. Het aandeel is ondergewaardeerd tegenover de intrinsieke waarde. De gekochte call maart 2022 met uitoefenprijs 75 euro is in waarde verminderd sinds de aankoop, maar er resten nog twee maanden. De geschreven put januari 2022 met uitoefenprijs 70 euro bracht 5,25 euro op en is nog 3,52 euro waard. Een mooie winst, maar het contract loopt af op 21 januari. Als de koers nog wat stijgt, loopt de winst nog wat op.

Dat de kans op winst groter is op geschreven posities dan op gekochte, ondervinden we ook bij de constructies op Telenet. Fundamenteel ziet de toekomst er positief uit voor het aandeel. De gekochte call januari 2022 met uitoefenprijs 33,00 euro verdubbelde in waarde. Maar de hoofdvogel is voor de geschreven put januari 2022 met uitoefenprijs 35,00 euro. Die bracht 4,69 euro op en is nog 1,61 euro waard. Dat resulteert in een mooie winst van 3,35 euro per contract.

Na de Amerikaanse goedkeuring voor efgartigimod tegen de spierziekte myasthenia gravis heeft argenx potentieel een van de best verkopende geneesmiddelen in huis. Dit jaar begon in mineur en verloor de koers terrein. Daardoor werd de gekochte call januari 2022 met uitoefenprijs 260,00 euro wat goedkoper. Aandeelhouders beschermden zich het best door de aankoop van de put februari 2022 met uitoefenprijs 230,00 euro. Dat contract dreigt waardeloos af te lopen.

De koers van Boskalis viel sterk terug, maar herstelde dit jaar. Wie de aandelen bezit, kon zich beschermen met de goedkope putoptie maart 2022 met uitoefenprijs 23,00 euro. De waarde is gedaald, doordat het aandeel duurder werd. De verzekeringspremie gaat dan verloren. Beleggers die nog geen aandelen bezaten, konden ze mogelijk goedkoper aanschaffen via het schrijven van de putoptie september 2022 met uitoefenprijs 28,00 euro. We kregen daar 5,34 euro voor. Vandaag is dat contract 3,57 euro waard. Zoals de zaken nu lopen, maakt u winst op de put, maar hoeft u de aandelen niet te kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content