Orde in de chaos

De ambitieuze Benoit Dubrulle en de ervaren Rik Duyck trappen het derde seizoen van Jonge Managers, Wijze Mentors af. Nieuw talent krijgt er advies en begeleiding van doorgewinterde toplui.

Wie bent u?

Rik Duyck (62)

“Een ondernemer met enkel ideeën zal tegen de muur lopen, een manager van cijfers zal evenmin slagen. Ik zoek de middenweg. Ik was tot eind vorige maand lid van het directiecomité van de bank Crelan, en werkte voordien voor Bacob en DVV. Ik stap nu uit het operationele werk, en ga meer tijd steken in mijn mandaten in de profit- en de non-profitsector. En ook in mijn familie uiteraard.”

Benoit Dubrulle (39)

“Ik ben een ondernemer, geen manager die elke dag met cijfers bezig is. Ik heb een websdesignbureau AGX, en een bedrijfje voor management van sociale media, The Other Agency. Wij houden de gesprekken over uw onderneming gaande op Facebook, Twitter en zo meer. Ik ben ook partner in het vastgoedbedrijf A-RES, onder meer de projectbeheerder van de Waalse Krook in Gent.

Waarom neemt u deel aan deze cyclus?

Rik Duyck (62)

“Na een loopbaan van veertig jaar heb ik kennis, ervaring, en veel blutsen en builen opgedaan. Die lessen wil ik delen met jongeren. De markt en de klanten veranderen, maar de vragen blijven dezelfde. De ondernemer ziet een gat in de markt, maar zit er een markt in het gat? Heb je de capaciteiten? ”

Benoit Dubrulle (39)

“De internetwereld verandert constant, je moet je voortdurend aanpassen. Ik zocht een klankbord met grijze haren. Je hebt drie soorten mensen. Dwaze mensen spreken over geld, normale mensen spreken over anderen, wijze mensen spreken over ideeën. Ik zoek wijze mensen.”

Wat hebt u opgestoken/bijgebracht?

Rik Duyck (62)

“Ik vond Benoit een chaoot. Ik moest hem vaak bij de bretellen vasthouden. Als ondernemer moet je kiezen, en daarna afwerken wat je begonnen bent. Je kan een aantal zaken tegelijk beheren, maar door van de hak op de tak te springen kom je nergens. Vooral de balans tussen werk en leven mag niet fout lopen. Niemand zegt dat het fiftyfifty moet zijn, maar je dient op tijd terug te schakelen.”

Benoit Dubrulle (39)

“Ik heb geleerd dat je niet alles kunt willen. Ik heb elke dag honderd ideeën, waarvan er tien blijven hangen. Ik probeer er geen uit te voeren, tot ik niet meer aan de verleiding weersta en er toch eentje in een project giet. Ik heb geleerd projecten stop te zetten, zodat ik meer tijd kan besteden aan andere. Ook het evenwicht tussen werk en privé is een permanente zorg.”

Hoe past u de opgedane kennis/feedback toe?

Rik Duyck (62)

“Benoit heeft me eraan herinnerd dat het belangrijk is passie in je werk te leggen. De bankwereld kent zijn manier van leven, en dan kom je zo’n kerel tegen vol leven. Dat geeft een boost, zoals je dat ook meemaakt bij een indrukwekkend kunstwerk of een boeiende uiteenzetting. Je krijgt energie terug. En ik heb er een kameraad bij, dat alleen al is de moeite waard.”

Benoit Dubrulle (39)

“Ik breng nu structuur aan. Ik ben hoofdaandeelhouder van AGX en The Other Agency, en aandeelhouder in enkele andere bedrijfjes in de digitale sector. Nu werkten ze naast elkaar, telkens met mij als CEO of vennoot. Ik breng ze nu onder in een digitaal collectief, met een manager aan het hoofd van elke eenheid. Zelf ga ik een trapje hoger en stippel als strateeg de richting uit.”

Jonge Managers, Wijze Mentors, een initiatief van de Management Associatie, is vanaf vanavond ook elke donderdag te zien op Kanaal Z.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor de volgende cyclus van Jonge Manager, Wijze Mentors, info@vma-be.org, Website: www.vma-be.org

JOZEF VANGELDER, FOTOGRAFIE MICHEL WIEGANDT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content