Opgefriste Italiaan

Voor gefortuneerde liefhebbers van de verfijnde trans-alpiene keuken gold Da Mimmo een kwarteeuw lang als een veilige thuishaven. Eigenaar Cosimo Zizza was de man van het grote gebaar en van het grote geld. Maar Zizza kreeg gezondheidsproblemen en zocht een overnemer. Horecatycoon Serge Litvine heeft de zaak gekocht.

Litvine verdiende zijn kapitaal met de verkoop van wafels. Inmiddels is hij de eigenaar van sterrenhuizen als Villa Lorraine, Villa in the Sky, Villa Emily, Odette en Ville en 50 procent van Sea Grill. Zoon Vladimir Litvine neemt de exploitatie van Da Mimmo op zich. Als chef werd Nicholas Tsiknakos aangenomen. Hij komt van het restaurant Manos en behaalde een ster als chef van het hotel Carlton in Zurich. De naam Da Mimmo bleef behouden, maar de inrichting kreeg een opfrisbeurt en de prijzen verlaagden.

Er zijn zeventien gerechten die apart kunnen worden besteld. Daarnaast zijn er drie menu’s: een driegangenlunch voor 45 euro, een pastamenu van vier gangen voor 76 euro en een ontdekkingsmenu van vijf gangen voor 105 euro. Op de wijnkaart ruimden heel wat dure, exclusieve flessen plaats voor meer betaalbare.

Wij werden vrolijk onthaald door een Canadese zaalmeester. Het nieuwe decor behaagt: modern, sober en klassevol Italiaans met een muur met natuursteen en een keuken achter glas. Er zijn comfortabele kuipzeteltjes en de tafels zijn gedekt met smetteloos wit linnen. Er waren welkomsthapjes, zoals crème brûlée met ganzenlever, Parmezaanse kaas en crunch, en rundscarpaccio. Het eerste gerecht was een bereiding van sint-jakobsschelpen met mousseline van aardpeer, chips van aardpeer, crunch van aardpeer en schuim van kruidnagel met zwarte truffel. Daarbij kregen we een passend glaasje Sant’Antimo ‘Biologico’ Pinot Grigio 2017 – Col d’Orcia (8 euro). Ravioli gevuld met biologisch eigeel en ricotta in salieboter kreeg een heerlijk glaasje Le Volte Dell’Ornellaia 2016 mee. Koningskrab was waterig en werd gekoppeld aan aardappelmousseline en oscietre-kaviaar. Daarbij hoorde een glaasje Ca’del Magro Custoza, Monte del Frà (8 euro). De specialiteit is taglierini met ganzenleverboter bestrooid met plakjes truffel, die niet de verwachte smaak brachten. We sloten af met tiramisu en een bord vol in huis gemaakte mignardises.

Da Mimmo ****

Ridder Koninglaan 24

1200 Sint-lambrechts-Woluwe

Tel. 02/771.58.60

Zaterdagmiddag en zondag gesloten

Kader: zuiver, hedendaags Italiaans

Onthaal en bediening: verzorgd, zonder stijfheid

Keuken: trans-alpiene verfijning

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content