Op zakenlunch met Toots en Hooverphonic

Bedrijfsarrangementen slorpen vaak handenvol geld op maar of u er een behoorlijk gesprek kunt voeren, is een andere zaak. Groove Club maakt plaats voor een goeie babbel én exclusieve concerten.

Ging u met uw zakenpartners tafelen in de loges van Anderlecht? Of toch maar liever naar Saltimbanco van Cirque du Soleil? Laat ons raden: u zat na afloop met het gevoel dat u wel een fijne voorstelling had gezien maar geen behoorlijk gesprek had kunnen voeren met uw zakenpartner.

Filip Naudts (31) en Peter De Groef (45) kennen dat gevoel ook. Met hun evenementenbureau [Gru: vi] Creations Ltd. – spreek uit: Groovy – willen ze er iets aan doen. Het concept werd Groove Club gedoopt en combineert lekker eten, entertainment en een gezellige sfeer die moet bijdragen tot een goed gesprek. “We willen de deelnemers een exclusieve avond aanbieden die je niet moet zien als een ‘relationeel gebeuren’, maar als een kans om elkaar beter te leren kennen in een stijlvolle en ontspannen omgeving,” doceert De Groef. In een vorig leven was hij sales & marketing director bij de evenementengroep Music Hall. Daar liep hij accountmanager Filip Naudts tegen het lijf. Beiden konden zich steeds minder vinden in het bedrijf van Geert Allaert, en begonnen in 2001 met [Gru: vi] Creations Ltd.

Bij Groove Club treedt een artiest exclusief op voor de gasten. Een bedrijf ‘koopt’ een of meer tafels in de Club waar iedereen een vip is. “We mikken op een publiek van kaderleden en hun partner,” aldus De Groef. “Het geheel is kleinschalig en moet dat ook blijven.” Maximaal 350 mensen kunnen aanschuiven aan een tafel van vijf tot acht man. Kostprijs: 260 euro, alles inbegrepen. Er is een gastronomisch menu, champagne en sigaren; een echte clubsfeer dus. De Groove Club beleefde in november 2001 zijn première met Toots Thielemans als gast. Andere namen die intussen de revue passeerden, zijn onder meer jazzgitarist Philip Catherine, zangeressen Jo Lemaire en Viktor Lazlo en Jasper Steverlinck van de rockband Arid. Gastheer en ceremoniemeester is Kurt Van Eeghem. Voor dit jaar mikt het bedrijf op een omzet van 500.000 euro.

“Tussen de optredens door schuiven de artiesten vaak gewoon mee aan tafel,” aldus Naudts. In oktober treedt Hooverphonic op in de luxueuze en tot Groove Club vertimmerde Albert Hall in Brussel. De Groef: “Het belle-époquekarakter van die locatie moet bijdragen tot de sfeer.” Lieven Desmet

D.V.T. n

“Ik mag geen jaartal en geen druivensoort op mijn etiketten vermelden, wat een belangrijke handicap is.”

Voor één keer mag u rustig keuvelen tijdens concerten van jazzlegendes en rockbands als Arid en Hooverphonic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content