De horeca trekt vogels aan van diverse pluimage. Neem de exotische Myriam Mam: de elegante en charmante grootmoeder heeft haar roots in Azië, studeerde hotellerie in Zwitserland en houdt zich als internationale directrice bezig met het buitenlandse vipcliënteel van een Zwitserse groep privéklinieken. Ze is lid van het dertig jaar oude sigarengenootschap Smoke is beautiful en van een oldtimerclub, voorzitter van een humane vereniging die ziekenhuizen bouwt in Cambodja en is de eigenaar van een gastenverbli...

De horeca trekt vogels aan van diverse pluimage. Neem de exotische Myriam Mam: de elegante en charmante grootmoeder heeft haar roots in Azië, studeerde hotellerie in Zwitserland en houdt zich als internationale directrice bezig met het buitenlandse vipcliënteel van een Zwitserse groep privéklinieken. Ze is lid van het dertig jaar oude sigarengenootschap Smoke is beautiful en van een oldtimerclub, voorzitter van een humane vereniging die ziekenhuizen bouwt in Cambodja en is de eigenaar van een gastenverblijf in een gerestaureerde riad in Marrakech. In de tussentijd baat zij ook nog haar restaurant L'Atelier du Petrus uit in Elsene. Enkele maanden terug verhuisde L'Atelier du Petrus naar een chic pleintje aan de Washingtonstraat. Het nam de plaats in van het vroegere eethuis van de bekende traiteur Philippe Felix en kreeg een modieuze, kleurrijke inrichting. Er zijn een mooie bar in marmer en cederhout, meubeltjes in natuurhout, en zitbanken en kussens bekleed met kleurrijke stoffen. Voor de deur, onder de zwarte luifel, is een verwarmd straatterras met meubels van Philippe Starck en zicht op het Tenboschpark. Chef-kok Frédéric De Smet is opgeleid in gedegen eethuizen zoals Kokejane in Herne, de Bijgaarden in Groot-Bijgaarden en Belga Queen in Brussel. Hij kiest voor klassieke gerechten, die hij modern presenteert. De kaart is beknopt en volgt de seizoenen. Voor 42 euro kunt u vrij een voor-, hoofd- en nagerecht kiezen. Op de wijnkaart staan vooral trouvailles die Myriam en haar chef ontdekten tijdens wijnreizen. Wij dronken een glaasje voortreffelijke Enate, Chardonnay 2011 (6,5 euro) en snoepten van rillettes van eend. Wij kwamen met twee en kozen de menuformule van 42 euro. Er waren twee voorgerechten. Salade van mals gegaarde, smakelijke spiermaagjes van kip kwam met wilde champignons en dressing met port (15 euro). Open ravioli met lichtzoete ragout van sneeuwkrab, emulsie van saffraan en chips van radijs smaakten beter dan het gerecht oogde (19 euro). In het glas kwam een zonnige charmeur: Fitapreta Sexy Tinto, Vinho Regional Alentejano, Portugal (6 euro). Een mooi, dik stuk tarbot verscheen met mousselinesaus, die op het bord uiteenviel (28 euro). Stukjes krokant gebakken kalfszwezerik lagen in het bord met kurkumaworteltjes en een jus van pimentos del Piquillo (25 euro). Daarbij kwam een glaasje Château Les Carregades, Medoc 2010 als klassieke en correcte begeleiding (6 euro). Afsluiten deden we met lekker verloren brood met gekaramelliseerde appel en een bol pistache-ijs (10 euro). PIETER VAN DOVEREN